Mηλόξυδο, το θεραπευτικό;

Το μηλόξυδο δημιουργείται από τη ζύμωση του χυμού του μήλου, μέχρι να μετατραπεί το φυσικό σάκχαρο που περιέχει σε ξύδι. Και μόνο το δεδομένο ότι προέρχεται από μήλα, φρούτα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικές ουσίες, αρκεί για να συμπεράνουμε τα πολλά οφέλη του στην υγεία μας.

Είναι αποθήκη σημαντικών βιταμινών, ανόργανων ουσιών, απαραίτητων αμινοξέων, καθώς και μαγνησίου, σιδήρου, αλλά και ασβεστίου. Περιέχει όλα εκείνα τα ευεργετικά ένζυμα, τα βακτήρια, την πηκτίνη και τα ιχνοστοιχεία και δίνει μία ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό, που κάνουν το μηλόξυδο σωστή επιλογή

καθημερινά.

Σίγουρα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως και τα περισσότερα ξίδια, λόγω της β-καροτίνης του, που δρα κατά των ελευθέρων ριζών, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό σύστημα. Όπως και τα μήλα, λειτουργεί θετικά στην καλύτερη ρύθμιση των λιπιδίων του αίματος και ιδιαίτερα της LDLχοληστερόλης, αλλά και στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Το μηλόξυδο παρέχει στον οργανισμό μας ένα ευρύ φάσμα φυτοχημικών και αντιοξειδωτικών ουσιών, που λειτουργούν, μέσω διαφόρων μηχανισμών,ευεργετικά στην υγεία μας. Όλα αυτά, όμως, όπως και σε πολλά άλλα τρόφιμα, εξαρτώνται,κατά ένα μεγάλο βαθμό, από την πρώτη ύλη του προϊόντος, καθώς και από την επεξεργασία της.

Γι’ αυτό και να προσέχετε ότι η καλή ποιότητα μηλόξυδου είναι αυτή που περιέχει το θολό υλικό που κατακάθεται στον πυθμένα της φιάλης.Οπότε θυμηθείτε να ανακινείτε καλά το μπουκάλι, πριν από κάθε χρήση.

Πάραυτα, πρέπει να γνωρίζετε ότι, παρά τη σημαντική του συνεισφορά και λόγω έλλειψης ερευνών, δεν μπορεί και δεν πρέπει ν’ αντικαταστήσει οποιαδήποτε θεραπεία ή να προταθεί για την πρόληψη οποιουδήποτε προβλήματος υγείας. Για ό,τι σας απασχολεί, θα πρέπει ν’ απευθύνεστε στον αντίστοιχο ειδικό ιατρό.

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
M. +30 6947 426662
E. [email protected]

The post Mηλόξυδο, το θεραπευτικό; appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα