Buba bistrot exotique

Όσοι ζούσατε τη νύχτα της Αθήνας για 12 συναπτά χρόνια έως το 2009, θα είχατε σίγουρα ξοδέψει, όπως κι εμείς, αρκετές ώρες της στο θρυλικό Guru bar, που βασίλευε στην πλατεία Θεάτρου. Όταν μάθαμε, λοιπόν, για την ύπαρξη του Buba bistrot exotique, που δεν είναι τίποτε άλλο από την ώριμη εξέλιξη του Guru bar, μας ιντρίγκαρε να το επισκεφτούμε, έχοντας πολλές προσδοκίες. Και δεν «πέσαμε έξω»! Ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης

έκανε πάλι το θαύμα του!

Το ιστορικό κτίριο του Μπενάκειου βρεφονηπιακού σταθμού στην Κηφισιά, στεγάζει πλέον την αρμονικότερη έκφανση της συγγένειας νεοκλασικού και εξωτικού, προσφέροντας έναν πρωτόγνωρο τόπο Thai φιλοξενίας στον επισκέπτη, που ψάχνει κάτι παραπάνω από ένα all day bar restaurant.

Αίσθηση ευφορίας, έντονα χρώματα Ασίας στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά και στον κατάλογο, διάθεση ζεν που όμως τα βράδια «ηλεκτρίζεται». Ο Κωνσταντίνος διατήρησε την αισθητική που καθιέρωσε το Guru bar και επανένωσε την ομάδα του, μετουσιώνοντας ιδανικά το «ιστορικό» παρελθόν του στην Αθηναϊκή διασκέδαση, σε ένα απολύτως πρωτότυπο και σύγχρονο παρόν. Με τον Διονύση Παξινό στο καλωσόρισμα και την καθημερινή επιμέλεια του χώρου, την Ταϊλανδέζα «κυρία Μαρία» στην κουζίνα και τον ίδιο στα decks, να εναλλάσσει αλέγρες μουσικές και κοσμοπολίτικα tunes, οι «παλιοί γνωστοί και νοσταλγοί» νιώσαμε κατευθείαν «σπίτι» μας, ενώ οι νέοι επισκέπτες θα μυηθούν σε μία ανεπιτήδευτη αίσθηση ραφιναρισμένου private club, που θα τους κερδίσει απευθείας.

Στο Βuba η μπάρα «ακούει» τον θαμώνα, αλλά διατηρεί και το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα της. Το «Grapefruit Collins» (gin, homemade infused rice vinegar soda, lemon juice) και το «Basil Beauty Spice» (vodka, rice vinegar infused lemon syrup, fresh chili, basil leaves) ήταν μόνο η αρχή. Με ενδιαφέρουσα και salty διάθεση- μάλλον το rice vinegar θα έφταιγε- μας προετοίμασαν όπως έπρεπε για τη συνέχεια!

Στα highlights του καταλόγου οι δύο παραλλαγές Vietnamese Rolls, vegan και μη. Εμείς επιλέξαμε τη δεύτερη, με πάπια στον ατμό, φρέσκα λαχανικά και vermicelli noodles τυλιγμένα σε rice paper. Ο γευστικός οργασμός συνεχίστηκε με τη Duck Salad, με αρωματική πάπια στη σχάρα, νουντλς φασολιού, λαχανικά και σάλτσα από λεμόνι και chili, αλλά και τη Green Beans Salad, για τους λάτρεις της σαρδέλας. Φασολάκια, εκπληκτικές μαριναρισμένες σαρδέλες και λίγο πλιγούρι δένονται αρμονικά με το βινεγκρέτ πορτοκαλιού και προκαλούν ένα γευστικό αποτέλεσμα, που δεν το περιμένεις. Α! Μην ξεχάσουμε να σας πούμε και για τα Dumplings με γαρίδες και μους λευκού ψαριού. Συνειδητοποιείς γιατί το φαγητό παραμένει να είναι μία από τις καθημερινές ανθρώπινες απολαύσεις. Και εδώ έρχεται το SOS! Παρουσιάστηκε στο τραπέζι και μετά την πρώτη μπουκιά, σχεδόν όλοι παραμιλούσαμε. Και το όνομα αυτής; Tom Kha Kai soup! Σούπα με κοτόπουλο, μανιτάρια, ταϊλανδέζικα μυρωδικά και γάλα καρύδας. Αν δεν την δοκιμάσεις, εσύ θα χάσεις!

Και συνεχίσαμε! Pok Pok chicken wings, aka τραγανές φτερούγες κοτόπουλο μαριναρισμένες σε μυστική μαρινάδα- ο Κωνσταντίνος δεν ξεστόμισε, καλαμάκια κοτόπουλο (Chicken Satay) μαριναρισμένα σε γάλα καρύδας με εκπληκτική smoothie σάλτσα φιστικιού (!), αλλά και Βιρμανέζικο –must eat- κοτόπουλο (Burmese Chicken Curry) με κόκκινο και κίτρινο curry, fish & soya sauce, καραμελωμένα κρεμμύδια και ρύζι γιασεμιού στον ατμό.

Τελευταίο σας αφήσαμε και το καλύτερο! Το σπίτι του Βuba διακατέχεται από μία διαρκή διάθεση όμορφης αναπόλησης. Ρετρό διακόσμηση, vintage πίνακες και αντικείμενα-τρόπαια ταξιδιών μας παράπεμψαν σε μία άλλη εποχή. Στο πίσω μέρος του όμως βρίσκεται ένας κρυμμένος θησαυρός! Ένας πανέμορφος κήπος με ολοκαίνουριο ολόφυτο glasshouse, με πολύχρωμες μαξιλάρες και ομπρέλες με ασιατικό touch. Η μεγάλη μπάρα του, είναι ιδανική είτε για χαλαρές ηλιόλουστες στιγμές, αλλά και γι’ αυτό που αναζητάμε τελικά στις βραδινές μας εξόδους. Το σίγουρο είναι όμως ότι θα νιώσετε, όπως κι εμείς, τρομερά οικεία!

buba bistrot exotique
Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά – τηλ. 210 6231151, 6980457387
Facebook: https://www.facebook.com/bubakifisia

Δουκοπούλου Γεωργία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

The post Buba bistrot exotique appeared first on Νηστικό Αρκούδι - Συνταγές Μαγειρικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Συνταγές