Βullying σε καθηγητή

16:47 6/4/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΒullying σε καθηγητή Τετάρτη, Απρίλιος 6, 2016 - 16:45

Ο χημικός Κώστας Μαντζανάς αναγκάστηκε σε παραίτηση από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας αφού, όπως είπε, ζούσε μια κόλαση μέσα στην τάξη του

Καθηγητής σε λύκειο της Φλώρινας αναγκάστηκε να παραιτηθεί λόγω... bullying που του έκαναν οι μαθητές του, όπως λέει! Ο αναπληρωτής καθηγητής χημικός Κώστας Μαντζάνας σε επιστολή του περιγράφει τη ζωή του στο σχολείο ως κόλαση, κατηγορώντας τους μαθητές ότι του πετούσαν αντικείμενα μέσα στην τάξη ή φώναζαν κοροϊδευτικά το επώνυμό του μέσα

και έξω από το σχολείο!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΠΕΤΜΕΖΑ

«Με την πρόσληψή μου τη φετινή σχολική χρονιά στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Φλώρινας τίποτε δεν έδειχνε τι θα επακολουθούσε. Ομως, μπαίνοντας μέσα σε ένα τμήμα της α' λυκείου να διδάξω, κάποιοι μαθητές, εκτός των άλλων (όπως το να πετάνε αντικείμενα ο ένας στον άλλον και να βγάζουν άναρθρες κραυγές απ' όλο το φάσμα του ζωικού βασιλείου), έφτασαν στο σημείο να ανεβαίνουν επάνω στα θρανία δήθεν για να κόψουν δρόμο και να πετάξουν κάποια αντικείμενα στον σκουπιδοτενεκέ της αίθουσας» αναφέρει.

Οπως περιγράφει ο καθηγητής, τα μέτρα που πήρε ήταν να αποβάλει από τη σχολική αίθουσα τους ταραχοποιούς μαθητές. «Μέρα με τη μέρα τα διάφορα γεγονότα απειθαρχίας, προσβολών σε βάρος μου και μορφών παραβατικότητας άρχισαν να αυξάνονται ραγδαία» υποστηρίζει.

Πέταξαν μπουκάλι

Συμπληρώνοντας τον κατάλογο των παραβατικών (όπως τις χαρακτηρίζει) συμπεριφορών των μαθητών, στην επιστολή του -μεταξύ άλλων, προς τον διευθυντή του σχολείου- περιγράφει ότι μαθητές άλλων τμημάτων άνοιγαν απέξω την πόρτα την ώρα που έκανε μάθημα και μετά την έκλειναν με θόρυβο ή... έκοβαν βόλτες μέσα στην αίθουσα όπου δίδασκε, καπάκια από αναψυκτικά έπεφταν προς το μέρος του, ενώ μια μέρα που συμπλήρωνε το απουσιολόγιο έπεσε στα πόδια του μέχρι και ένα γεμάτο μπουκάλι εμφιαλωμένο νερό. «Την ψυχική μου υγεία και το νευρικό μου σύστημα δεν τα παζαρεύω επ΄ ουδενί. Συνεπώς αποφάσισα να παραιτηθώ...» καταλήγει κοινοποιώντας την επιστολή στους επικεφαλής της εκπαίδευσης στον νομό Φλώρινας.

«Αρχικά, ο καθηγητής δημοσίευσε στο facebook τα παράπονά του από την τάξη, γεγονός που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, αφού στοχοποιήθηκαν μαθητές. Σίγουρα υπήρξαν κακές συμπεριφορές στην τάξη του, αλλά πολλές φορές αυτό εξαρτάται και από τη στάση του ίδιου του εκπαιδευτικού. Μας θλίβει αυτό που έγινε και είπα στον καθηγητή να κάνει υπομονή, ενώ σταθήκαμε στο πλευρό του» είπε στην «Espresso» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας Παύλος Ιωάννου.

Keywords
Τυχαία Θέματα