Βόρειος Κορέα: Κουρευτείτε όπως ακριβώς ο Κιμ Γιονγκ Ουν

ΚΟΣΜΟΣΒόρειος Κορέα: Κουρευτείτε όπως ακριβώς ο Κιμ Γιονγκ ΟυνΠαρασκευή, Νοέμβριος 27, 2015 - 17:32

Το «φιλόδοξο» στιλ μαλλιού του Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτό) καλούνται να υιοθετήσουν οι άνδρες στη Βόρειο Κορέα, των οποίων το μήκος των τριχών δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 2 εκατοστά.

Πηγές στην Πιονγιάνγκ, τις οποίες επικαλείται η εφημερίδα της Νοτίου Κορέας «Chosun Ilbo», αναφέρουν ότι οι Αρχές στην πρωτεύουσα εξέδωσαν οδηγία

που απαιτεί από τους άνδρες να μην έχουν μακριά μαλλιά και παροτρύνονται να τιμήσουν τον Κιμ αντιγράφοντας το κούρεμά του-σήμα κατατεθέν, που δεν είναι άλλο από το χτενισμένο προς τα πίσω φουσκωτό μαλλί που δείχνει σαν κι αυτό του Λαχανούλη καθώς τονίζεται από τους ξυρισμένους κροτάφους.

Ισχυρό ηγετικό προφίλ

Αυτό το hairstyle ανήκε στον παππού του Κιμ Γιονγκ Ουν και ο εγγονός φέρεται ότι το υιοθέτησε προκειμένου να οικοδομήσει ένα εξίσου ισχυρό ηγετικό προφίλ. Λέγεται δε ότι έχει υποβληθεί ακόμα και σε πλαστική επέμβαση για να μοιάζει περισσότερο στον παππού του.

Και οι γυναίκες, όμως, δεν έχουν μεγαλύτερες ελευθερίες στον τομέα του τριχωτού της κεφαλής τους. Καλούνται να υιοθετήσουν το bob καρέ της Ρι Σολ Γιου, της γυναίκας του ηγέτη της Βορείου Κορέας. Οι μόνοι που εξαιρούνται από αυτές τις οδηγίες, όπως διευκρινίζεται από το σχετικό δημοσίευμα, είναι οι καλλιτέχνες.

Η αγωνία των βορειοκορεατικών Αρχών να πατάξουν το φαινόμενο των μακριών μαλλιών στους άνδρες είναι τόσο μεγάλη, που οι φοιτητές έχουν αναλάβει να κυκλοφορούν με ψαλίδια και να κουρεύουν επιτόπου όσους δεν συμμορφώνονται με το μήκος των 2 εκατοστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα