Βόλος: «Χρυσή» διαθήκη από 85χρονη σε ιδρύματα για φροντίδα ανηλίκων

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒόλος: «Χρυσή» διαθήκη από 85χρονη σε ιδρύματα για φροντίδα ανηλίκωνΠαρασκευή, Νοέμβριος 18, 2016 - 16:28

Η έμπρακτη στήριξη στα απροστάτευτα παιδιά και στην πόλη όπου έζησε ήταν η τελευταία επιθυμία της 85χρονης Μαρίας Κυριάκου από τον Αλμυρό Βόλου, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο.

Πρόλαβε, όμως, να συντάξει ιδιόχειρη διαθήκη, με την οποία αφήνει όλη την περιουσία της στον δήμο, καθώς και σε δύο ιδρύματα για τη φροντίδα ανηλίκων, στο Χαμόγελο του Παιδιού και στην Κιβωτό του Κόσμου!

Η ηλικιωμένη είχε μεγάλη αγάπη για την πόλη της και ήταν ιδιαίτερα

ευαισθητοποιημένη σε θέματα μέριμνας και προστασίας των παιδιών, καθώς είχε μείνει ορφανή από πατέρα σε ηλικία 9 ετών. Η διαθήκη της κοινοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού τον περασμένο Σεπτέμβριο και πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή και στον Δήμο Αλμυρού.

Αγροτεμάχια και μετρητά

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», η ηλικιωμένη Αλμυριώτισσα αποφάσισε να κληροδοτήσει στον δήμο το σπίτι της κοντά στην κεντρική πλατεία, ζητώντας να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες του δήμου.

Επίσης, άφησε ένα αγροτεμάχιο έκτασης 20,5 στρεμμάτων, με τον όρο τα έσοδα από την εκμετάλλευσή του να δίνονται στο Σπίτι Γαλήνης Αγίου Δημητρίου, καθώς και ένα δεύτερο αγροτεμάχιο 5,5 στρεμμάτων, με την προϋπόθεση να ανεγερθεί κτίριο που θα φιλοξενήσει πολιτιστικές δράσεις.

Εκτός από ακίνητη περιουσία, η Μαρία Κυριάκου είχε και σημαντικές καταθέσεις ύψους περίπου 200.000 ευρώ, τα οποία κληροδότησε στο Χαμόγελο και στην Κιβωτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος, Χρυσή, 85χρονη,volos, chrysi, 85chroni