Βίντεο-σοκ με συνθήκες Μεσαίωνα σε ελληνικά ψυχιατρεία

12:34 9/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΒίντεο-σοκ με συνθήκες Μεσαίωνα σε ελληνικά ψυχιατρείαΠέμπτη, Μάρτιος 9, 2017 - 12:33

Καταγγελίες για αλυσοδεμένους τροφίμους και ελλείψεις σε προσωπικό

«Γροθιά στο στομάχι» αποτελούν οι απίστευτες αποκαλύψεις για τις συνθήκες Μεσαίωνα που επικρατούν στα δημόσια ψυχιατρικά νοσοκομεία, όπου το 60%-80% των ασθενών καθηλώνεται στο κρεβάτι του δεμένο με ιμάντες, ανεξάρτητα από το αν είναι επικίνδυνο και θεωρείται «ειδική περίπτωση».

Στο διάρκειας τριών λεπτών και 19 δευτερολέπτων βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων

Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) εμφανίζονται συγκλονιστικές εικόνες από το δράμα που βιώνουν οι τρόφιμοι στα ψυχιατρικά ιδρύματα, ακινητοποιημένοι με αλυσίδες, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα ακόμη και να αλλάξουν στάση!



Η συνήθης εισαγγελική παραγγελία για εγκλεισμό του ασθενούς ακολουθείται αυθαίρετα από την καθήλωσή του, πράγμα που ακυρώνει στην πράξη την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη βασανιστηρίων και την απάνθρωπη ή υποτιμητική μεταχείριση, η οποία τη χαρακτηρίζει ακραίο μέτρο. Τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτουν ότι το 2016, τουλάχιστον 80.000 άνθρωποι επισκέφθηκαν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία των δύο Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της Αττικής (Δαφνί και Δρομοκαΐτειο), ενώ περίπου 4.000 εισήχθησαν στην εφημερία τους και νοσηλεύτηκαν! Το 60% των εισαγωγών έγινε με εισαγγελική παραγγελία, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό σε άλλες χώρες της Ευρώπης αγγίζει μόλις το 5%!

Τα στοιχεία δόθηκαν με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ προειδοποιεί ότι οι ψυχικά πάσχοντες βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να μείνουν εγκαταλειμμένοι και αβοήθητοι «στα παγκάκια και στις στάσεις του μετρό», αν καταργηθούν τα συγκεκριμένα ιδρύματα, που ήδη βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάρρευση.

Το προσωπικό των ψυχιατρικών ιδρυμάτων συρρικνώνεται επικίνδυνα, επειδή έχουν «παγώσει» οι προσλήψεις λόγω της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, σε 2.500 οργανικές θέσεις στο Δαφνί υπηρετούν 1.400 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων και στο Δρομοκαΐτειο σε 1.100 οργανικές θέσεις υπηρετούν 450 εργαζόμενοι.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα