Εγινε της κατσούνας το κάγκελο!

12:34 9/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕγινε της κατσούνας το κάγκελο!Πέμπτη, Μάρτιος 9, 2017 - 12:28

Αγριες συμπλοκές χθες έξω από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης μεταξύ αγροτών από την Κρήτη και ΜΑΤ. Φωτιές και χημικά μετέτρεψαν την πλατεία Βάθη σε πεδίο μάχης

Ο «πόλεμος της κατσούνας» ξέσπασε χθες έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης! Η παραδοσιακή κρητική μαγκούρα έγινε όπλο στις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια των εκτεταμένων επεισοδίων, με πολύ ξύλο και χημικά, που

έκαναν το κέντρο της Αθήνας να θυμίζει... Συρία!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΛΤΟ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗ

Οι πρώτες συμπλοκές ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 9 το πρωί, όταν έφτασαν από τον Πειραιά στην πλατεία Βάθη οι Κρητικοί αγρότες και βρήκαν την περιοχή αποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις. Με το σύνθημα «Αγρότη, πολέμα, σου πίνουνε το αίμα» και αφού κατήγγειλαν την παρουσία των αστυνομικών μπροστά στο υπουργείο, οι αγρότες επιχείρησαν ξαφνικά να σπάσουν τον κλοιό. Ωστόσο, οι δυνάμεις της ΥΜΕΤ τούς απώθησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.


Οταν τα πνεύματα ηρέμησαν, το συντονιστικό των αγροτών ζήτησε από τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. να περάσει αντιπροσωπία 45 ατόμων για να συναντήσει εκπρόσωπο του υπουργείου.

Βόμβες κρότου - λάμψης

Οι αστυνομικοί απάντησαν στους διαδηλωτές ότι θα επέτρεπαν την είσοδο μόνο σε οκτώ άτομα, γεγονός που εξαγρίωσε τους αγρότες, οι οποίοι προσπάθησαν για ακόμα μία φορά να εισβάλουν, εξαπολύοντας επίθεση με τις κατσούνες τους!
Οι άνδρες των ΜΑΤ έριξαν αρκετά χημικά και βόμβες κρότου - λάμψης, και προσήγαγαν αρκετούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι ξυλοκοπήθηκαν.



Στη συνέχεια, οι αγρότες έβαλαν φωτιά σε κάδους και τα αίματα άναψαν ξανά, καθώς εξαπέλυσαν νέα επίθεση σπάζοντας τα τζάμια από τις κλούβες των ΜΑΤ και ήρθαν στα χέρια με τους αστυνομικούς.
Αμέσως μετά, οι διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Ομως, τα βρήκαν αποκλεισμένα από διμοιρίες και επιδόθηκαν σε «κλεφτοπόλεμο», προσπαθώντας να τα προσεγγίσουν από τα γύρω στενά.

Ωστόσο, απέτυχαν πάλι και κρέμασαν ένα... ροζ εσώρουχο σε ένα δέντρο στην Πειραιώς, προσπαθώντας να τρολάρουν την κυβέρνηση! Οταν είδαν ότι οι προσπάθειές τους να συναντηθούν με κάποιον από το κυβερνών κόμμα ήταν μάταιες, οι Κρητικοί πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το υπουργείο και το απόγευμα αποχώρησαν προς τον Πειραιά.

Ρακές από τον Στιβακτάκη

Για ακόμη μια φορά μονοπώλησε τους φακούς των φωτορεπόρτερ ο σέξι αγρότης Στάθης Στιβακτάκης, που βρέθηκε έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για το συλλαλητήριο των Κρητικών αγροτών, κι έπειτα το έριξε στη... ρακή μαζί με τους συντέκνους του! Ο νεαρός αγρότης, που ασχολείται με τη μελισσοκομία και την κτηνοτροφία και είχε κλέψει τις εντυπώσεις με την εμφάνισή του σε παλιότερες διαδηλώσεις, ήρθε και πάλι από την Κρήτη για τη συγκέντρωση, στο τέλος της οποίας «τα κοπάνησε» για τα καλά μαζί με φίλους του, ενώ πρόσφερε απλόχερα το παραδοσιακό κρητικό ποτό σε όσους πλησίαζαν για μια δήλωση, ρίχνοντας ευγενικά «άκυρο» σε όλους τους δημοσιογράφους.

Οι ηρωίδες της γης, ο «νέος» και ο «γίγαντας» του Ηρακλείου

Κάποιες γυναίκες γιορτάζουν την Ημέρα της Γυναίκας βγαίνοντας για βόλτα ή για ψώνια και κάποιες άλλες... διαδηλώνοντας! Στη συγκέντρωση των αγροτών πήραν μέρος αρκετές εκπρόσωποι του -κάθε άλλο παρά- ασθενούς φύλου. Ανάμεσά τους, η Σοφία Δασκαλάκη από τη Σητεία, η οποία εξηγεί στην «Espresso» πως «για να είναι μια γυναίκα αγρότισσα πρέπει να το λένε το σώμα και η καρδιά της».

«Από τα 15 μου είμαι στη γη. Τώρα, με το ασφαλιστικό, τελειώσαμε. Εχω δύο κορίτσια. Η μία σπουδάζει στο Γεωπονικό και η άλλη είναι στο λύκειο. Ο άντρας μου είναι αγρότης και τα βγάζουμε πολύ δύσκολα πέρα. Θα σταματήσουμε να παράγουμε, γιατί δεν γίνεται να επιβιώσουμε...» προσθέτει.

Ακόμη μία αγρότισσα, που ασχολείται με τις ελιές, η Γεωργία Παναγιωτοπούλου από την Κυπαρισσία, δηλώνει από την πλευρά της: «Δίνω πάντα το παρών στα αγροτικά συλλαλητήρια. Σήμερα είναι και η Ημέρα της Γυναίκας και θέλαμε να δώσουμε έναν διαφορετικό τόνο. Δυστυχώς, όμως, δεν έχουμε δουλειά». Η «Espresso» συνάντησε και τον θρυλικό αγρότη-γίγαντα Γιάννη Ψαράκη (φωτό δεξιά) από το Κυπαρίσσι Ηρακλείου, που έχει βρεθεί πολλές φορές απέναντι στην Αστυνομία, όχι μόνο με το σώμα του αλλά και με... τριαντάφυλλα!

«Ερχόμαστε να φέρουμε τη λευτεριά, τη νίκη των αγροτών. Με την ψυχή καθαρή, παρόντες όλοι μαζί για να δώσουμε τη νίκη. Μας φαίνεται ότι λεηλατήσανε τα πάντα. Δεν είμαστε αλήτες, ούτε ήρθαμε να κάνουμε μάχες. Ηρθαμε αγνά, καθαρά, δημοκρατικά» δηλώνει για τη μεγάλη κινητοποίηση. Νέος αγρότης είναι ο Κώστας Λαμπάκης από το Ηράκλειο, ο οποίος αναφέρει: «Προσπαθώ να στηρίξω τα χωράφια μου, αλλά δεν μπορώ. Με τα μέτρα που βάζουν δεν μου περισσεύουν. Εχω ένα παιδί ενός έτους και τα βγάζω πολύ δύσκολα πέρα».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα