«Βασίλισσα» στον Βόλο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Βασίλισσα» στον ΒόλοΠαρασκευή, Ιούνιος 26, 2015 - 18:16

Η «βασίλισσα» των θαλασσών, το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «Queen Victoria», έδεσε χθες νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, προερχόμενο από την Κωνσταντινούπολη, με 1.994 επιβάτες και στη συνέχεια έβαλε πλώρη για την κοσμοπολίτικη Μύκονο!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Το «Queen Victoria», που πραγματοποιεί κρουαζιέρα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο, κατέπλευσε στις 7.00 το πρωί στο λιμάνι της θεσσαλικής πόλης, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των κατοίκων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της πλωτής πολιτείας στον Βόλο οι τουρίστες είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν την πόλη και να κάνουν τις αγορές τους αλλά και να ξεναγηθούν στα Μετέωρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Πήλιο.

Οι κατενθουσιασμένοι ταξιδιώτες από τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Νέα Ζηλανδία, την Κίνα, τη Δανία, το Ισραήλ, την Ιταλία, τη Νότιο Αφρική, την Ισπανία (αλλά και Ελληνες) απόλαυσαν τις παραδοσιακές νοστιμιές και ψώνισαν αναμνηστικά είδη από τα μαγαζιά, ενώ κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να προλάβουν και μια βουτιά στη θάλασσα.

Το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο, μήκους 294 μέτρων, έχει πλήρωμα 981 άτομα και διαθέτει 12 καταστρώματα, στα οποία είναι μοιρασμένες οι 990 πολυτελείς καμπίνες και σουίτες, αλλά και επτά εστιατόρια, 13 μπαρ, τρεις πισίνες, αίθουσα εκδηλώσεων, γυμναστήριο, παιδότοπος, spa και θέατρο. Στις 5.00 χθες το απόγευμα απέπλευσε για τη Μύκονο, ενώ είναι προγραμματισμένο να βρεθεί φέτος το καλοκαίρι, μεταξύ άλλων, στη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Κέρκυρα και στο Κατάκολο Ηλείας.

Να σημειωθεί ότι μια επταήμερη κρουαζιέρα με το επιβλητικό κρουαζιερόπλοιο (ξεχωρίζει λόγω του μαύρου χρώματός του με κόκκινες λεπτομέρειες) κοστίζει περίπου 1.500 ευρώ για διαμονή σε μία πολυτελή καμπίνα (με ιδιωτικό μπαλκόνι κ.λπ.). Το 90.000 τόνων «Queen Victoria» της Cunard με σημαία Βερμούδων ναυπηγήθηκε το 2006 και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα σε ολόκληρο τον κόσμο. Πραγματοποιεί ταξίδια και κρουαζιέρες σε κάθε γωνιά του πλανήτη και πλέει με ταχύτητα 23,7 κόμβων.

Keywords
Τυχαία Θέματα