Βάφτιση στα νερά του Λιβυκού πελάγους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΒάφτιση στα νερά του Λιβυκού πελάγουςΠέμπτη, Ιούνιος 11, 2015 - 18:50

Μια βάφτιση διαφορετική από τις άλλες και συνάμα ιδιαίτερα συγκινητική έγινε πριν από λίγες μέρες στην Ιερά Μονή Κουδουμά, στη Μεσαρά Ηρακλείου. Ο μικρός Μιχαήλ δεν έκανε... βουτιά στην κολυμπήθρα, όπως συνηθίζεται, αλλά στα καταγάλανα νερά του Λιβυκού πελάγους, με συνέπεια να πάρουν «φωτιά» τα κινητά τηλέφωνα των καλεσμένων, που βάλθηκαν να καταγράφουν τις εντυπωσιακές εικόνες!

Το μυστήριο,

που παραπέμπει στα πρώτα χριστιανικά χρόνια, όταν η βάφτιση γινόταν μέσα στη θάλασσα, τέλεσε ο πατήρ Δημήτρης Μιχούδης, ενώ παρόντες ήταν ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Κουδουμά, πατήρ Μακάριος, καθώς και οι μοναχοί της μονής. Νωρίτερα, «βουτιά» στα κρυστάλλινα νερά της Κρήτης είχε κάνει και η νονά του νεοφώτιστου, η οποία είναι κουβανικής καταγωγής και βαφτίστηκε χριστιανή ορθόδοξη.

Πάντως τον τελευταίο καιρό η βάφτιση στη θάλασσα έχει αρχίσει να κερδίζει πολλούς οπαδούς, ακόμη και στον χώρο της σοουμπίζ. Πρόσφατα η γνωστή παρουσιάστρια Σίσσυ Χρηστίδου έγινε νονά στην Κεφαλλονιά βαφτίζοντας τη μικρή Ιριδα στη θάλασσα. Η Ιερά Μονή Κουδουμά είναι μια ανάσα από την παραλία κι έτσι η οικογένεια του μικρού αγοριού εκμεταλλεύτηκε το γεγονός και τέλεσε το μυστήριο μέσα στο νερό.

Keywords
Τυχαία Θέματα