Ουρές λαθραίων στα κόκκινα φανάρια της Μυτιλήνης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟυρές λαθραίων στα κόκκινα φανάρια της ΜυτιλήνηςΠέμπτη, Ιούνιος 11, 2015 - 15:38

Την ίδια στιγμή που οι παράνομοι μετανάστες κατακλύζουν το λιμάνι της Μυτιλήνης, «βουλιάζει» και ένας... οίκος ανοχής στην περιοχή Καρά Τεπέ! Το τελευταίο διάστημα ο οίκος ανοχής έχει αποκτήσει πελατεία από τους αλλοδαπούς, σε τέτοιο βαθμό που τα βράδια σχηματίζονται απίστευτες ουρές στην πόρτα του! Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και αναγκάστηκε να επέμβει μέχρι

και η Αστυνομία, ύστερα από καταγγελία εκδιδόμενης που ανέφερε ότι ο οίκος ανοχής είχε γεμίσει ασφυκτικά από μετανάστες. Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε καταγγελία και στο Λιμενικό για απόπειρα βιασμού ανήλικης από τη Συρία στο λιμάνι Μυτιλήνης, δίχως όμως να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, ενδεχομένως για να μη βαρύνει κι άλλο το κλίμα.

Περί τους 3.000 παράνομους μετανάστες βρίσκονται στο νησί, που μοιάζει να τελεί υπό κατάληψη.

Οι ντόπιοι καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες με σκουπίδια και περιττώματα που έχουν μετατρέψει το λιμάνι σε απέραντη χωματερή, αφού οι αλλοδαποί δεν έχουν πού να μείνουν και κοιμούνται στρωματσάδα σε πεζοδρόμια, πλατείες, δρόμους και κτίρια του Δημοσίου, όπως το Τελωνείο και ο περιφραγμένος χώρος του Λιμεναρχείου. Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες γυναικών, παιδιών και ηλικιωμένων που δεν έχουν να φάνε ή λίγο νερό να πιουν και προσπαθούν να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής πλένοντας τα ρούχα τους ακόμη και στη θάλασσα και απλώνοντάς τα στην περίφραξη του λιμανιού.

Εκκληση

Χθες ο δήμαρχος Μυτιλήνης Σπύρος Γαληνός απηύθυνε δραματική έκκληση με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τους αρχηγούς των κομμάτων. Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οσες προσπάθειες και όση καλή διάθεση προσφοράς κι αν υπάρχει για την αντιμετώπιση ενός ευρωπαϊκού, με εθνικές προεκτάσεις, προβλήματος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος η κατάσταση αυτή να γίνει ανεξέλεγκτη (...) Ζητάμε με πνεύμα ομοψυχίας και ορθολογισμού να ληφθούν -επισημαίνω άμεσα- οι αποφάσεις που χρειάζονται».

Χίλιοι παράτυποι μετανάστες φιλοξενούνται στο Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών της Μόριας και άλλοι τόσοι στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Λέσβου, το οποίο έχει μετατραπεί σε καταυλισμό. Ομως οι υπόλοιποι μοιράζονται στην προκυμαία Μυτιλήνης και σε διάφορες περιοχές του νησιού, όπου αποβιβάστηκαν τις τελευταίες ώρες με βάρκες.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα