Τραγωδία στα Χανιά

15:30 7/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΤραγωδία στα Χανιά Δευτέρα, Μάρτιος 7, 2016 - 15:30

Θολωμένος 61χρονος πάνω σε καυγά πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ την γυναίκα του πάνω σε καβγά, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον 21χρονο γιο του

Με τη ζωή της πλήρωσε μία 48χρονη από τα Χανιά την προσπάθειά της να ηρεμήσει τον σύζυγό της και να τον απομακρύνει από τον αδελφό του με τον οποίο καβγάδιζαν άγρια για τα περιουσιακά τους. Ο 61χρονος τελικά πυροβόλησε και σκότωσε

-εν ψυχρώ- με μία σφαίρα την άτυχη γυναίκα. Η 48χρονη έπεσε νεκρή, ενώ δύο σφαίρες δέχτηκε και ο 21χρονος γιος του, που ήταν επίσης παρών στο επεισόδιο.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η οικογενειακή τραγωδία σημειώθηκε στην αυλή του σπιτιού στον Πάνω Σταλό Χανίων, το μεσημέρι του Σαββάτου, λίγο μετά τις 13.00. Εκείνη την ώρα τσακώνονταν έντονα ο 61χρονος με τον αδελφό του, οι οποίοι είναι συνέταιροι σε επιχείρηση επίπλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 61χρονος τελευταία αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε συχνά εξάρσεις θυμού. Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε η διαφωνία που κατά τις ίδιες πηγές είχε με τον αδελφό του για το μοίρασμα της περιουσίας τους. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 61χρονος κατά τη διάρκεια του καβγά φέρεται ότι είπε: «Αφού έχω αδικηθεί, δεν υπάρχει λόγος να ζουν ούτε η οικογένειά μου ούτε εγώ».

Γείτονες που άκουσαν τη φασαρία ειδοποίησαν την Αστυνομία, αναφέροντας ότι από το σπίτι ακούστηκαν πυροβολισμοί. Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές των Χανίων και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Κυδωνίας και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Στην καρδιά

Οταν έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, η 48χρονη ήταν ήδη νεκρή, καθώς, όπως είπε ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης, η σφαίρα μπήκε από το αριστερό μπράτσο της γυναίκας, πέρασε στον θώρακα διαπερνώντας πνεύμονες και καρδιά και στη συνέχεια βγήκε από τη δεξιά πλευρά. Οπως σημείωσε ο ιατροδικαστής, λόγω του πλήγματος σε πνεύμονες και καρδιά ο θάνατός της επήλθε σε λίγα δευτερόλεπτα.
Ο 21χρονος, που δέχτηκε δύο σφαίρες στην περιοχή της κοιλιάς, μεταφέρθηκε σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και πλέον δίνει μάχη στην Εντατική για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε χθες στον ανακριτή -φανερά καταβεβλημένος και με τα χέρια του, τα οποία και τα δύο ήταν δεμένα με γάζες, να κρύβουν το πρόσωπό του-, όπου πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράνομης οπλοκατοχής, οπλοφορίας και οπλοχρησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, λέει ξανά και ξανά ότι θέλει να αυτοκτονήσει, ενώ σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση βρίσκονται τα άλλα δύο παιδιά της οικογένειας, ηλικίας 25 και 27 ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα