Το «βαθύ λαρύγγι» και το 1.000.000 €

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑυτός «έδωσε» στην Αστυνομία τον «Μανώλη»Το «βαθύ λαρύγγι» και το 1.000.000 €Σάββατο, Ιανουάριος 17, 2015 - 16:30

Από τον χώρο του κοινού Ποινικού Δικαίου προέρχεταιο άνθρωπος που έδωσε τις πληροφορίες οι οποίες οδήγησαν στα ίχνη του Χριστόδουλου Ξηρού και τον εντοπισμό της γιάφκας στην Ανάβυσσο. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, που φέρεται ότι είχε πληροφόρηση για τις κινήσεις της ομάδας Ξηρού και κυρίως

του απότακτου ΕΚΑΜίτη Χρήστου Πατουχέα για την αναζήτηση οπλισμού, φαίνεται πως είναι έτοιμο να βάλει στην τσέπη το 1.000.000 ευρώ της επικήρυξης Ξηρού και να ετοιμάσει βαλίτσες για άλλες... πολιτείες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πληροφοριοδότης πήρε τηλέφωνο τον περασμένο Σεπτέμβριο στο τετραψήφιο νούμερο της Αντιτρομοκρατικής και έδωσε μια «πρώτη γεύση» όσων γνώριζε. Ακολούθησαν δεύτερη και τρίτη επικοινωνία και οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής κατάλαβαν πως έχουν να κάνουν με κάτι σοβαρό. Ετσι, τον διαβεβαίωσαν ότι θα εξασφάλιζαν την ανωνυμία και την προστασία του και συναντήθηκαν μαζί του. Τότε επιβεβαιώθηκαν ότι θα εισέπραττε το ποσό της επικήρυξης και τα μέτρα για την προστασία του. Εν συνεχεία δόθηκαν οι πληροφορίες που αποκάλυπταν τη γιάφκα αλλά και τους άμεσους φερόμενους ως συνεργάτες του «Μανώλη» της 17Ν από τον ποινικό χώρο.

Στο μεταξύ η 23χρονη Αγγελική Σ., που παραμένει άφαντη, διαπιστώθηκε ότι έφυγε από τη γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου στις 3 Ιανουαρίου (ημέρα σύλληψης του Ξηρού) έχοντας μαζί της ένα σακίδιο. Την ίδια ημέρα απεικονίζεται σε βίντεο που κατασχέθηκε από την Αντιτρομοκρατική και περιλαμβάνεται στη δικογραφία. Εχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας εσωτερικά και εξωτερικά του σταθμού των ΚΤΕΛ στην Κόρινθο. Η -ξανθιά- Αγγελική φαίνεται να αποβιβάζεται από ταξί, που τη μετέφερε από την ταβέρνα ΗΡΑ στη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης. Στο υλικό δεύτερου βίντεο η κοπέλα έχει καταγραφεί στις 29 Δεκεμβρίου από τις κάμερες ασφαλείας εταιρίας εμπορίας εργαστηριακών και χημικών ειδών στη Νέα Χαλκηδόνα, όπου φέρεται ότι πήγε για να παραγγείλει εκρηκτική ύλη.
Παρουσία και στη γιάφκα της Περαχώρας είχε η σχετικά εύσωμη 40άρα που κατά πληροφορίες επισκεπτόταν το σπίτι στην Ανάβυσσο. Σύμφωνα με τη μαρτυρία ιδιοκτήτη ταβέρνας που περιέχεται στη δικογραφία, τον περασμένο Δεκέμβριο είδε μια σχετικά εύσωμη, ξανθιά γυναίκα, περίπου 40 ετών, να βγαίνει από τη γιάφκα με δύο σακούλες απορριμμάτων στα χέρια της.

Ξεγλιστρά

Η μυστηριώδης γυναίκα, που καταφέρνει πάντα να ξεγλιστρά, είχε θεαθεί στο διαμέρισμα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στα Σίδερα Χαλανδρίου, αλλά και στη γιάφκα της οργάνωσης στα Τουρκοβούνια.

Μυστήριο καλύπτει και την ταυτότητα ενός ψηλού γεροδεμένου άνδρα ο οποίος, σύμφωνα με την κατάθεση του ιδιοκτήτη διπλανής ταβέρνας, εμφανιζόταν στη γιάφκα της Περαχώρας. Τουλάχιστον τρεις φορές τον περασμένο Οκτώβριο σταμάτησε έξω από τη μονοκατοικία ένα αυτοκίνητο μάρκας BWM, ο οδηγός κόρναρε, ο γεροδεμένος άνδρας μπήκε μέσα και εξαφανίστηκε.

Η εξάρθρωση σπείρας όπλων και εκρηκτικών και ο ρόλος Πατουχέα
Αρωμα τρομοκρατίας αναδίνεται από το κύκλωμα με μεγάλες ποσότητες όπλων και εκρηκτικών που εξάρθρωσε χθες με εκτενή επιχείρηση σε Αθήνα και επαρχία η Ασφάλεια και φαίνεται να έχει «ρίζες» και μέσα στις φυλακές, υπό τον έλεγχο βαρυποινιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθησαν τουλάχιστον 15 άτομα, ένα από τα οποία θεωρείται «δεξί χέρι» γνωστού ποινικού που εκτίει ποινή φυλάκισης για απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις και εκβιάσεις καταστηματαρχών στον Πειραιά και στα δυτικά προάστια της Αττικής. Ο ίδιος βαρυποινίτης φέρεται ότι ανήκει στον στενό κύκλο άλλου, επίσης κρατούμενου στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα, με αρχηγικό προφίλ στον υπόκοσμο.

Αφορμή για την επιχείρηση ήταν η τοποθέτηση ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού στο σπίτι συγγενικού προσώπου γνωστού βαρυποινίτη που εμπλέκεται στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, με το οποίο ο προσαχθείς κακοποιός φέρεται ότι έχει διαφορές. Ρόλο στην έρευνα που διεξήχθη φαίνεται ότι έπαιξε και η σύλληψη του απότακτου ΕΚΑΜίτη Χρήστου Πατουχέα (θα απολογηθεί σήμερα) για την υπόθεση του Ξηρού, ενώ ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένας εργολάβος, ο οποίος φέρεται ως «κολλητός» του Αλβανού Χάρι Κόκα (κι αυτός θα απολογηθεί σήμερα), που νοίκιασε τη γιάφκα της Αναβύσσου.

Στα γραφεία της Ασφάλειας προσήχθη και μια δικηγόρος, η οποία έχει σχέση με την απόπειρα απόδρασης γνωστού βαρυποινίτη με ελικόπτερο από τις φυλακές Τρικάλων το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα