Ο «τραπεζικός» και το νέο look της Αγγελικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ «τραπεζικός» και το νέο look της ΑγγελικήςΠαρασκευή, Ιανουάριος 16, 2015 - 17:55

Eνα άγνωστο έως τώρα πρόσωπο, που φέρεται ότι είχε νοικιάσει αποθήκη στην περιοχή του Ασπροπύργου προκειμένου να τη χρησιμοποιούν ο Χριστόδουλος Ξηρός και οι συνεργοί του, φέρνει στο φως η ογκωδέστατη δικογραφία της υπόθεσης. Παράλληλα, όπως προκύπτει από μαρτυρικές καταθέσεις, η 22χρονη Αγγελική κυκλοφορούσε στην Αθήνα

και στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας με νέα εμφάνιση, με ξανθιά μαλλιά και χωρίς τα γυαλιά μυωπίας της πλαστής ταυτότητας.


Το μεγάλο στοίχημα των αστυνομικών που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό των συνεργών του αρχιτρομοκράτη της 17Ν είναι να βρεθεί ο άνδρας που νοίκιασε τη μυστηριώδη αποθήκη, ο οποίος -κατά πληροφορίες- είναι σεσημασμένος, φέρεται ότι σχετίζεται με γνωστό βαρυποινίτη, καθώς και με τον συλληφθέντα πρώην ΕΚΑΜίτη Χρήστο Πατουχέα. Ο ιδιοκτήτης, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, τον αναγνώρισε από φωτογραφία που του έδειξαν οι αστυνομικοί (από το ψηφιακό αρχείο αιτήσεων έκδοσης ταυτοτήτων), αφού ο άνθρωπος αυτός, ηλικίας 55-60 ετών, συστήθηκε ως «τραπεζικός Απόστολος Πιτσιώτης» από το Κορωπί.


«Ηταν περίπου 1,75 μ., ηλικίας 55-60 χρόνων, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος και αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητά του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά.

Εκρυβε αυτοκίνητα

Στη συνέχεια μου έδωσε το ποσό των 1.200 ευρώ που είχαμε συμφωνήσει για τρεις μήνες» αναφέρει στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης της αποθήκης. Οπως λέει, την αποθήκη φέρεται ότι χρησιμοποιούσε η ομάδα Ξηρού προκειμένου να κρύβει αυτοκίνητα: «Μετά από έναν μήνα περνούσα από την αποθήκη και κοίταξα από μια σχισμή στην πόρτα και μια τρύπα στο νάιλον του παραθύρου. Παρατήρησα ότι μέσα ήταν σταθμευμένα δύο οχήματα, από τα οποία το ένα μικρό βαν μάρκας FIAT, μοντέλο ΝΤΟΜΠΛΟ, άσπρου χρώματος, και το άλλο μάρκας Suzuki, σκούρου χρώματος». Ο ίδιος αποκάλυψε πως τον Δεκέμβριο δέχτηκε τηλεφωνήματα από μια γυναίκα που συστήθηκε ως «Αννα», κόρη του ενοικιαστή, η οποία τον ενημέρωσε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση.


Πολλοί μάρτυρες που ήρθαν τετ α τετ με την 22χρονη Αγγελική περιγράφουν μια διαφορετική γυναίκα από τη μελαχρινή με τα γυαλιά μυωπίας στη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας. Η «ξανθιά, σχετικά κοντή» γυναίκα κυκλοφορούσε σε Κόρινθο, Λουτράκι και Αθήνα. Οδηγοί ταξί την αναγνώρισαν, λέγοντας πως την παρέλαβαν από την ταβέρνα Ηρα στη λίμνη Ηραίου Βουλιαγμένης για να τη μεταφέρουν στα ΚΤΕΛ του Ισθμού. Χαρακτηριστική είναι η κατάθεση του ιδιοκτήτη του ακινήτου στο Λουτράκι, το οποίο φέρεται ότι μίσθωσε η 22χρονη προκειμένου να μετατραπεί σε εργαστήριο παρασκευής βομβών:


«Συναντηθήκαμε με τον μεσίτη και την κοπέλα αρχές Οκτώβρη. Ηταν σχετικά κοντή, 1,65 μ., με ξανθό μαλλί, αδύνατη σωματική διάπλαση, φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη και συστήθηκε ως Ελένη Μελάνη». Επίσης, δύο υπάλληλοι της εταιρίας εμπορίας εργαστηριακών και χημικών ειδών στη Νέα Χαλκηδόνα φέρεται ότι αναγνώρισαν την Αγγελική στο πρόσωπο της κοπέλας που πήγε στην εταιρία τους στις 29 Δεκεμβρίου για να παραγγείλει μεγάλη ποσότητα (40 λίτρα) νιτρομεθανίου, δήθεν για τον θείο της «Κωνσταντίνο Μελάνη» που ασχολιόταν με τον μοντελισμό. Οι ίδιες την περιέγραψαν ως μια κοπέλα μετρίου αναστήματος, με ξανθά πλατινέ μακριά μαλλιά, εμφανίσιμη, αλλά απεριποίητη, κανονικής διάπλασης, αλλά με παραπανίσια κιλά στην περιφέρεια.

Τι κατέθεσαν οι γονείς της 22χρονης

ΣΤΙΣ 25 Αυγούστου είδαν τελευταία οι γονείς της την Αγγελική, την 22χρονη φίλη του Χριστόδουλου Ξηρού, η οποία αναζητείται, όπως προκύπτει από τις ένορκες καταθέσεις που έδωσαν στην Αστυνομία. Εκείνη τη μέρα ο πατέρας της τη μετέφερε στα ΚΤΕΛ Αιγίου, όπου επιβιβάστηκε στο λεωφορείο προκειμένου να επιστρέψει στην Κομοτηνή όπου είχε εξεταστική στη σχολή της. «Πριν φύγει για Κομοτηνή είπε ότι θα λείψει δύο με τρεις μήνες. Μεταξύ μας δημιουργήθηκε μια μικρή παρεξήγηση, γιατί κάποιο συγγενικό μας πρόσωπο αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας κι εκείνη θα έφευγε για μεγάλο σχετικά διάστημα. Της είπα πως τη χρειαζόμαστε πίσω και δεν γίνεται εκείνη να κάνει διακοπές και να τα αφήνει όλα πίσω της» κατέθεσε η 43χρονη μητέρα της.


Εκτοτε δεν ξαναείδαν την 22χρονη που τους τηλεφώνησε δύο φορές για να τους πει απλώς ότι είναι καλά. Από τα ΜΜΕ πληροφορήθηκαν ότι η κόρη τους αναζητείται από την Αστυνομία ως στενή συνεργάτιδα του άλλοτε «πιστολέρο» της 17 Νοέμβρη. Εως τότε, όπως υποστηρίζουν, δεν γνώριζαν ότι είχε σχέσεις με τον αντιεξουσιαστικό χώρο. Ο πατέρας της υποστηρίζει ότι είχαν άριστες σχέσεις και δεν είχαν τσακωθεί ποτέ. «Μου είχε αναφέρει ότι κάποια στιγμή θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε» κατέθεσε η μητέρα της, συμπληρώνοντας πως η κόρη της είπε πως έκανε εργασία για τους πολιτικούς κρατουμένους για τη σχολή Κοινωνικής και Πολιτικής Διοίκησης.

Ερχονται σύντομα και άλλες συλλήψεις

ΣΕ ΝΕΕΣ συλλήψεις για την υπόθεση του Χριστόδουλου Ξηρού είναι έτοιμη να προχωρήσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, και μάλιστα άμεσα, καθώς φέρεται ότι έχει ήδη ταυτοποιήσει και άλλα πρόσωπα που έχουν σχέση με τον πρώην εκτελεστή της 17Ν, τον Χριστόδουλο Ξηρό, αλλά και με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου. Από τις τηλεκάρτες που χρησιμοποιούσε ο «Μανώλης» της 17Ν και βρέθηκαν στη γιάφκα της Αναβύσσου, οι ειδικοί στα εργαστήρια της γερμανικής αστυνομίας, όπου αυτές εστάλησαν, ανακάλυψαν ότι ο Ξηρός είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον απότακτο ΕΚΑΜίτη Χρήστο Πατουχέα, ο οποίος φέρεται ως το δεξί χέρι γνωστού νονού που εκτίει βαριά ποινή κάθειρξης.

Αστυνομικοί που γνωρίζουν σαν την παλάμη τους τον υπόκοσμο και τους συσχετισμούς του λένε πως ο 54χρονος πρώην ΕΚΑΜίτης είναι ο άνθρωπος που αναλάμβανε τα εκρηκτικά «πακέτα» με εντολές που έπαιρνε απευθείας από τις φυλακές για το πού θα τα «παραδώσει»! Από το περασμένο καλοκαίρι που αποφυλακίστηκε, ο Πατουχέας φέρεται ότι έκανε επισκέψεις κάθε δέκα ημέρες στις φυλακές όπου συναντούσε τον βαρυποινίτη.

Οπως όλα δείχνουν, οι συχνές επισκέψεις γίνονταν για να παίρνει εντολές, ώστε να στήσει το δίκτυο του Ξηρού. Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι έρευνες που βρίσκονται εν εξελίξει να τους οδηγήσουν σε ποινικούς που κρατούνται στις φυλακές, ως ηθικούς αυτουργούς σε βομβιστικές επιθέσεις-εκρήξεις που δεν αφορούν μόνο το κοινό ποινικό δίκαιο, αλλά και το λεγόμενο αντάρτικο πόλης!

Μ.Μεϊμάρη,Θ. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα