Το τέλειο κοκτέιλ από το ρομπότ-barmen!

ΚΟΣΜΟΣΤο τέλειο κοκτέιλ από το ρομπότ-barmen!Τετάρτη, Απρίλιος 29, 2015 - 16:53

Μπορούν να φτιάξουν το τέλειο κοκτέιλ, αλλά δεν μπορούν να ακούσουν τα προβλήματα των πελατών. Αυτό είναι ίσως το μόνο που προστατεύει τη δουλειά των barmen από τα ρομπότ, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς κάποιες βερσιόν τους έχουν αρχίσει ήδη να πιάνουν πόστα πίσω από τις μπάρες.

Το Makr Shakr είναι δημιούργημα ιταλικής εταιρίας και αποτελείται από ρομποτικούς βραχίονες, ικανούς να χτυπήσουν κοκτέιλ και να τα τοποθετήσουν στον κυλιόμενο «διάδρομο» της μπάρας για να φτάσουν στους πελάτες.

Τα δύο

πρώτα μοντέλα έχουν πιάσει ήδη δουλειά στα κρουαζιερόπλοια της Royal Caribbean, και μάλλον αποτελούν την καλύτερη έως τώρα πρόταση.

Αλλο παράδειγμα είναι το Bartendro, ένα κουτί από σωλήνες και φανταχτερά λαμπάκια που μπορεί να αναμείξει διαφόρων ειδών ποτά. Και αυτό ωστόσο χρειάζεται ανθρώπινη επίβλεψη, αφού κάποιος πρέπει να τοποθετήσει το ποτήρι στην ειδική υποδοχή αλλά και να σερβίρει τον πελάτη.

Υπηρεσίες barman κατ’ οίκον προσφέρει το Monsieur, που σχεδιάστηκε από ομάδα μηχανικών της εταιρίας Georgia Tech, ύστερα από την ατυχή ιδέα τους να δουν τον τελικό μπάσκετ σε μπαρ.

«Δεν καταφέραμε να πιούμε ποτό πριν από το πρώτο ημίχρονο» εξηγεί ο πρόεδρος της εταιρίας, Ντόναλντ Μπίμερ, προσθέτοντας πως ως μηχανικοί αποφάσισαν να δώσουν μόνοι τους τη λύση στο πρόβλημα πολλών αντροπαρέων. Η επιτραπέζια συσκευή τους που δέχεται εντολές μέσω WiFi λειτουργεί ως «προσωπικός μπάτλερ», εξασφαλίζοντας το κοκτέιλ της αρεσκείας του ιδιοκτήτη και των καλεσμένων του.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα