Το στερνό αντίο στον λαμπερό πρωταγωνιστή

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο στερνό αντίο στον λαμπερό πρωταγωνιστήΔευτέρα, Μάιος 26, 2014 - 13:58

Το «τελευταίο αντίο» είπαν την περασμένη Παρασκευή φίλοι και συγγενείς στον άτυχο ηθοποιό Σωτήρη Βάγια, που «έφυγε» από τη ζωή στα 53 του χρόνια από έμφραγμα του μυοκαρδίου. Ο πρωταγωνιστής είχε βρεθεί νεκρός στο αυτοκίνητό του, στα Πατήσια, ενώ θα πήγαινε για εξετάσεις στην κλινική Παμμακάριστο, λόγω ενοχλήσεων που είχε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του ηθοποιού Ελένη, η οποία συντετριμμένη δεν μπορούσε να πιστέψει τον ξαφνικό χαμό του γιου της και

υποβασταζόμενη τον συνόδεψε στην τελευταία του κατοικία. Το «παρών» έδωσαν αρκετοί συνάδελφοί του από την πετυχημένη σειρά του Νίκου Φώσκολου «Καλημέρα ζωή», ανάμεσά τους ο Θάνος Καλιώρας, με τον οποίο μοιράστηκε τον ίδιο ρόλο, εκείνον του Νάκου, ο Δημήτρης Αρώνης, η Ολγα Πολίτου, ο Ζαχαρίας Ρόχας, η Μίνα Χειμώνα και ο Σπύρος Θεοδόσης.

Ο πόνος βουβός για όλους τους, αφού δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι ο φίλος και συνάδελφός τους «έφυγε» τόσο ξαφνικά. Οσοι γνώριζαν πάντως έχουν να λένε ότι η οικονομική κρίση και η περιορισμένη επαγγελματική δραστηριότητα ήταν εκείνα που του ράγισαν την καρδιά.

Στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου βρέθηκαν επίσης η Ελένη Φιλίνη, ο Γιώργος Μεσσάλας, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Κώστας Πρέκας και πολλοί άλλοι. Το δικό της «αντίο» είπε και η κολλητή του φίλη Ελένη Ράντου, με την οποία ο Σωτήρης Βάγιας ήταν συμφοιτητές στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ενώ αργότερα συνεργάστηκαν στα σίριαλ «Αχ Ελένη» και «Κωνσταντίνου κι Ελένης». Δίπλα στη μητέρα του βρέθηκε και ο ξάδερφος του ηθοποιού Γιώργος Ματσάγγος. Ο γνωστός αστρολόγος είναι πλέον το στήριγμα της ηλικιωμένης γυναίκας, αφού η Ελένη Βάγια έμενε με τον γιο της στα Πατήσια, ενώ τώρα αναμένεται να μετακομίσει στο σπίτι του ανιψιού της στη Λούτσα.

Τεριάννα Παππά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα