Το σχέδιο της NASA για τον εποικισμό του Αρη

ΚΟΣΜΟΣΤο σχέδιο της NASA για τον εποικισμό του ΑρηΔευτέρα, Σεπτέμβριος 28, 2015 - 17:48

Φρενίτιδα αναμονής για τη σημερινή ανακοίνωση της NASA, η οποία θα δώσει συνέντευξη Τύπου με τον ηχηρό τίτλο «Λύθηκε το μυστήριο στον Αρη». Οι φήμες στο διαδίκτυο δίνουν και παίρνουν, με επικρατέστερη την ενδεχόμενη ανακοίνωση ύπαρξης ωκεανών στον κόκκινο πλανήτη, κάτι που, αν επιβεβαιωθεί, ανοίγει

τον δρόμο για τη δημιουργία των κατοικιών της πρώτης αποικίας από ρομπότ, που ήδη σχεδιάζονται.

Λάδι στη φωτιά της συγκεκριμένης φήμης ρίχνει η παρουσία, μεταξύ των ομιλητών, του Λουιέντρα Οΐχα, του φοιτητή που ανακάλυψε σημάδια στις φωτογραφίες από τον Αρη που θα μπορούσαν να αποδεικνύουν την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Κάτι τέτοιο αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθούν ίχνη εξωγήινης ζωής στους ωκεανούς, ενώ το νερό θα μπορούσε να συντηρήσει τους αστροναύτες που θα εποικίσουν τον πλανήτη.

Η NASA προετοιμάζεται ήδη γι' αυτήν την προοπτική. Σε συνεργασία με εταιρία Βρετανών αρχιτεκτόνων σχεδίασε τρία διαφορετικά είδη ρομπότ, που θα χτίσουν στον Αρη τις κατοικίες των αστροναυτών. Θα πέσουν στον πλανήτη με αλεξίπτωτα και σε πρώτη φάση θα ανοίξουν κρατήρα βάθους 1,5 μέτρου. Στη συνέχεια θα λιώσουν τα υλικά του εδάφους και με εκτυπωτές 3D θα χτίσουν τρία σπίτια συνολικού εμβαδού 93 τ.μ., που θα επικοινωνούν μεταξύ τους και θα μπορούν να φιλοξενήσουν έως τέσσερις αστροναύτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα