Πάει για αρχηγός της Ν.Δ. ο 37χρονος Απ. Τζιτζικώστας!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠάει για αρχηγός της Ν.Δ. ο 37χρονος Απ. Τζιτζικώστας!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 28, 2015 - 16:09

Με μια ανάρτηση στο fb και μια περιεκτική δήλωση ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Aπόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε και επισήμως την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Ν.Δ.

Θα είναι ο πιο νεαρός υποψήφιος στην ιστορία της Ν.Δ, καθώς στις 2 Σεπτεμβρίου συμπλήρωσε μόλις τα 37 χρόνια του, και μέχρι στιγμής ο δεύτερος υποψήφιος πρόεδρος μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Για τους νεοδημοκράτες που θέλουν ένα πραγματικά νέο ξεκίνημα με

ενότητα, συλλογικότητα, αποφασιστικότητα και αξιοκρατία και ζητούν μια νέα και καθαρή πολιτική απάντηση πρέπει να υπερβούμε τα όρια των εσωκομματικών ισορροπιών. Και για την κοινωνία, που είναι θυμωμένη από όσα περνάει αλλά και από το αίσθημα ότι δεν έχει επιλογή, οφείλουμε μια δημοκρατία. Νέα και ισχυρή» σημείωσε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του με την οποία έκανε γνωστή την υποψηφιότητά του.

Ο Παρθένος στο ζώδιο υποψήφιος για τη προεδρία της Ν.Δ. έκανε τα πρώτα του βήματα στην πολιτική το 2004. Τότε που ως πρόεδρος του Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας στη βόρεια Ελλάδα κέρδισε τους πρώτους πόντους στο τοπικό προσκήνιο. Είχε τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή, που ήταν και ο πολιτικός του μέντορας. Το 2007 κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής, παρά το γεγονός ότι άλλαξε εκλογική περιφέρεια.

Ο πατέρας του, ο αείμνηστος Γιώργος Τζιτζικώστας, εκλεγόταν στην Β' Θεσσαλονίκης, όμως ο Τζιτζικώστας τζούνιορ αποφάσισε να πολιτευτεί στην Α' Θεσσαλονίκης.

Το 2009 με την ήττα της Ν.Δ. δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, αν και αύξησε τους σταυρούς του, ενώ στο πολιτικό προσκήνιο επανήλθε στα τέλη του 2012, όταν λόγω της έκπτωσης του Παναγιώτη Ψωμιάδη αναδείχτηκε νέος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας. Το μεγάλο άλμα το έκανε τον Μάιο του 2014, όταν -παρά το γεγονός ότι η Ν.Δ. στήριξε για την περιφέρεια τον Γιάννη Ιωαννίδη- ο ίδιος κατάφερε να κερδίσει ως ανεξάρτητος τις εκλογές και να πάρει τη δική του «εκδίκηση» από τον Αντώνη Σαμαρά, που είχε πει «όχι» στην υποψηφιότητά του.

Παντρεμένος εδώ και περίπου ένα χρόνο με την πανέμορφη Ελεάνα Βλάχου, είναι γνωστός για τα ΠΑΟΚτζίδικα αισθήματά του, αλλά και για τις καλές σχέσεις του τόσο με τον Ιβάν Σαββίδη όσο και με την οικογένεια του Μίνωα Κυριακού - κυρίως με τον Θεόδωρο Κυριακού, με τον οποίο ήταν συμφοιτητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα