Το κούρεμα που «κόβει» χρόνια!

17:59 9/3/2017 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΤο κούρεμα που «κόβει» χρόνια!Πέμπτη, Μάρτιος 9, 2017 - 17:55

Κοντά ή μακριά, κόκκινα, ξανθά ή καστανά, τα μαλλιά έχουν τη δύναμη να ομορφαίνουν, να «κόβουν» χρόνια από την εμφάνιση, να κάνουν ένα πρόσωπο να δείχνει διαφορετικό σαν να έχει κάνει... facelift υπό μία και μόνο προϋπόθεση: Να έχουν το σωστό χρώμα και κόψιμο! Ας μιλήσουμε για τρίχες, λοιπόν!

Με την πάροδο του χρόνου τα γυναικεία πρόσωπα είτε στρογγυλεύουν είτε αρχίζουν

να χάνουν λίπος. Το πρόσωπο χάνει την ισορροπία των χαρακτηριστικών του, αυτό όμως δεν είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, και μάλιστα αναίμακτα, χάρη στις λεγόμενες αντιγηραντικές τεχνικές στα μαλλιά.

Οπως αποδεικνύεται, αυτές μπορούν να ανορθώσουν το πρόσωπο, να καταστήσουν τις ρυτίδες λιγότερο εμφανείς, να επιμηκύνουν τον λαιμό ή να επανακαθορίσουν τα ζυγωματικά, αποκαθιστώντας σε μεγάλο βαθμό την αυτοεκτίμηση μιας γυναίκας. Τα παρακάτω παραδείγματα δείχνουν τη διαφορά τού πριν και του μετά.

1. Κοντό ντεγκραντέ
Ενα κούρεμα ντεγκραντέ, που αγκαλιάζει το πρόσωπο ως το σαγόνι σε ένα γλυκό φωτεινό μελί χρώμα, απαλύνει τις ρυτίδες, τονίζει τα ζυγωματικά και τα μάτια, δείχνει το πρόσωπο πιο αδύνατο, το σαγόνι πιο σφριγηλό, το δέρμα πιο γεμάτο και απαλό.

2. Ανταύγειες
Ανταύγειες σε ανοιχτότερους τόνους γύρω από το πρόσωπο φωτίζουν τα χαρακτηριστικά του, βοηθώντας το να δείχνει ανορθωμένο. Το μείγμα φωτεινών και σκοτεινών τόνων σε μαλλιά κυματιστά προσθέτει χρώμα και όγκο, βάθος και διάσταση, κάνοντας τα μαλλιά να δείχνουν πιο νεανικά.

3. Τόνωση των ζυγωματικών
Παιχνίδισμα με τόνους του καφέ και ανταύγειες σε ένα κούρεμα ως τη μέση του λαιμού, για να τονίσει και να ανορθώσει ένα μακρύ πρόσωπο, να του δώσει όγκο, να τονίσει τα ζυγωματικά, να δείξει το βλέμμα θερμότερο και αφέλειες για να κρυφτούν οι ρυτίδες έκφρασης του μετώπου.

4. Ανάλαφρο για τονισμένο σαγόνι
Για πρόσωπα που έχουν χάσει τη νεανική σφριγηλότητα ένα κοντό ντεγκραντέ κούρεμα ως τη βάση του λαιμού δίνει αέρα σε κάθε κίνηση του κεφαλιού, δείχνει πυκνότερα τα μαλλιά, ανορθώνει το πρόσωπο, το «γεμίζει», το κάνει να δείχνει πιο συμμετρικό και τονίζει το σαγόνι.

5. Περμανάντ
Για μαλλιά λεπτά χωρίς όγκο που πλαισιώνουν ένα λεπτοκαμωμένο πρόσωπο η λύση είναι φυσικός όγκος με μια μαλακή περμανάντ σε κοντό κούρεμα, που δημιουργεί πληρότητα από τη ρίζα ως τις άκρες.

Αυτό δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση και ένα παιχνίδισμα στο πρόσωπο, που κρύβει χρόνια. Ωστόσο, σημαντικό σε κάθε περίπτωση είναι τα μαλλιά να παραμένουν υγιή, αφού με τα χρόνια η τρίχα λεπταίνει και τα μαλλιά αραιώνουν, θαμπώνουν ή δέχονται πιο έντονα την επίδραση του στρες.

Οπως επισημαίνει η τριχολόγος Αναμπελ Κίνγκσλεϊ, μια ισορροπημένη διατροφή είναι ζωτικής σημασίας, με αφθονία πρωτεϊνών και σιδήρου.

Το ίδιο και η μείωση του στρες, για να μην αυξάνονται τα επίπεδα τεστοστερόνης, που επιδεινώνουν την ευπάθεια των ευαίσθητων μαλλιών.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα