Το κεφάλι του Πάπα στα χέρια δημίου των τζιχαντιστών

ΚΟΣΜΟΣΤο κεφάλι του Πάπα στα χέρια δημίου των τζιχαντιστώνΤετάρτη, Νοέμβριος 22, 2017 - 18:08

❱❱ Την απειλή να κόψουν το κεφάλι του Πάπα Φραγκίσκου μετέτρεψαν σε φρικιαστική εικόνα οι τρομοκράτες του ISIS, κυκλοφορώντας στο διαδίκτυο προπαγανδιστική αφίσα (φωτό) στην οποία δείχνουν τον Ποντίφικα αποκεφαλισμένο από δήμιο του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους.

Την αφίσα εντόπισαν ειδικοί της αμερικανικής εταιρίας SITE Intelligence Group,

η οποία παρακολουθεί τη δράση των εξτρεμιστών στο διαδίκτυο. Κατά τη δημοσίευσή της η εταιρία με έδρα το Μέριλαντ δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του διαδικτυακού μέσου του ISIS που δημιούργησε την αφίσα, για να μην αυξήσει την επισκεψιμότητά του. «Το ISIS και οι υποστηρικτές του γνωρίζουν πώς να παίξουν το επικοινωνιακό παιχνίδι και συχνά υπολογίζουν τη χρονική στιγμή που εξαπολύουν τις απειλές τους έτσι ώστε να κερδίσουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή» σχολιάζει η διευθύντρια της αμερικανικής εταιρίας Ρίτα Κατζ.

Στην αφίσα απεικονίζεται δήμιος του ISIS να κρατάει μαχαίρι και να στέκεται δίπλα από το πτώμα κρατουμένου, πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί το κεφάλι του Πάπα Φραγκίσκου. Δίπλα από τον Πάπα αναγράφεται το κοσμικό όνομά του «Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο», ενώ στο φόντο φαίνονται οπλισμένοι τζιχαντιστές να κυκλοφορούν με όχημα στα ερείπια πόλης.

Η δημοσίευση της ανατριχιαστικής φωτογραφίας από το τζιχαντιστικό μέσο έγινε μερικές ημέρες αφότου οργάνωση που προωθεί το ISIS κάλεσε τους τζιχαντιστές να διαπράξουν τρομοκρατικά χτυπήματα σε βάρος των χριστιανών στο Βατικανό τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα