Τι άλλο θα δούμε; Botox στο κρανίο για να «κρατάει» το χτένισμα

ΚΟΣΜΟΣΤι άλλο θα δούμε; Botox στο κρανίο για να «κρατάει» το χτένισμαΤετάρτη, Νοέμβριος 22, 2017 - 18:06

❱❱ Χτενίσματα που παραμένουν... στην τρίχα περισσότερο χρόνο και υγιή μαλλιά υπόσχεται νέα επέμβαση αισθητικής με τη χρήση botox.

Πρόκειται για το αποκαλούμενο

«blotox», που προβλέπει την έγχυση botox στο δέρμα του κρανίου ώστε να μην ιδρώνει και εφαρμόζεται ήδη ευρέως στο εξωτερικό.

Η επέμβαση πήρε το όνομά της στα αγγλικά από τα αρχικά της λέξης «blow-dries» (χτενίσματα) και την κατάληξη του botox, καθώς θέλει να απαλλάξει τις γυναίκες από την καθημερινή ανάγκη για χτένισμα. Η θεραπεία, όπως εξηγεί στην ιστοσελίδα της Αυστραλίας My Body+Soul, η δερματολόγος από το Σίδνεϊ Νατάσα Κουκ, διαρκεί 10 με 20 λεπτά.

Ο δερματολόγος εγχύει το botox στο εσωτερικό των ιδρωτοποιών αδένων του δέρματος, διακόπτοντας την επικοινωνία του αδένα με το νεύρο το οποίο τού δίνει την εντολή να δημιουργήσει ιδρώτα.

Ετσι το κεφάλι συνολικά ιδρώνει πολύ λιγότερο, δεν «λαδώνουν» τα μαλλιά το ίδιο εύκολα και οι γυναίκες χρειάζεται να λούζονται και να στεγνώνουν το τριχωτό της κεφαλής τους λιγότερο συχνά. Με αυτό τον τρόπο δεν καταστρέφονται οι τρίχες από τον καυτό αέρα του σεσουάρ και τα χτενίσματα διαρκούν περισσότερο.

Συνολικά, απαιτούνται 100-200 ενέσεις (με ελάχιστο πόνο), ενώ το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 510 ευρώ και 650 ευρώ. Ωστόσο η θεραπεία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε έξι ή 12 μήνες για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα