Τι είναι η ζωή!

ΚΟΣΜΟΣΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑΤι είναι η ζωή!Δευτέρα, Σεπτέμβριος 21, 2015 - 13:11

Η ζωή του αποδείχθηκε πολύ μικρή για να απολαύσει τον μυθικό πλούτο της οικογένειάς του και ο θάνατός του βύθισε στο πένθος τα Αραβικά Εμιράτα, στα οποία ήταν γνωστός ως ο «όμορφος πρίγκιπας». Ο σεΐχης Ρασίντ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 33 ετών και το Ντουμπάι έχασε έναν από τους «γαλαζοαίματους» του πετρελαίου, που έκανε τον λαό του υπερήφανο.

«Σήμερα έχασα τον καλύτερο φίλο μου και σύντροφο των παιδικών μου

χρόνων, τον αγαπημένο αδελφό μου Ρασίντ». Με αυτόν τον τρόπο ο πρίγκιπας διάδοχος του Ντουμπάι, σεΐχης Χαμντάν μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ ή «Φάζα» αποχαιρέτησε τον μεγαλύτερο αδελφό του, σεΐχη Ρασίντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ που πέθανε
το πρωί του Σαββάτου από ανακοπή καρδιάς.

Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο τζαμί Ζαμπίλ του Ντουμπάι, παρουσία εκατοντάδων συγγενών και κρατικών αξιωματούχων, ο πατέρας του, πρωθυπουργός του Ντουμπάι και αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, με τον οποίο θεωρείται πως είχε πολύ στενή σχέση, δήλωσε φανερά καταβεβλημένος:

Τριήμερο πένθος

«Ο θεός να ευλογεί τον νεαρό άντρα που πέθανε. Ανήκουμε στον Αλλάχ και σ' αυτόν θα επιστρέψουμε», ενώ τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια Αλ Μακτούμ εξέφρασε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Καλίφα. Μετά την κηδεία του στο νεκροταφείο Μπουρ Ντουμπάι Ουμ Χουράιρ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στο εμιράτο.

Ο πρόωρα χαμένος πρίγκιπας στην προσωπική ζωή του ήταν εκείνος από την οικογένεια που δεν έδινε λαβές για σχόλια. Σε αντίθεση με τον διάδοχο του θρόνου Χαμντάν (είχε υιοθετήσει το ψευδώνυμο «Φάζα», όπως υπέγραφε τα ποιήματα που έγραφε), για τον οποίο διαρροές από αμερικανικά τηλεγραφήματα μέσω Wikileaks είχαν γράψει πως αρέσκεται σε πάρτι-όργια με άντρες και γυναίκες και πως υπήρξε -στο παρελθόν τουλάχιστον- σοβαρά εθισμένος σε ναρκωτικές ουσίες.

Ο Ρασίντ, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1981, ήταν ο μεγαλύτερος γιος και δεύτερος μεταξύ 24 παιδιών του σεΐχη Μοχάμεντ. Είχε φοιτήσει στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Σάντχερστ του βρετανικού Μπέρκσαϊρ και η προσωπική περιουσία του υπολογιζόταν σε 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια (σύμφωνα με το «Forbes», το 2010). Ηταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου Noor Investment Group, της τράπεζας Noor Islamic Bank και της Dubai Holding Company, και ιδιοκτήτης του ομίλου United Holdings Group Dubai και της Zabeel Racing International.


Ο γητευτής των αλόγων

Οι ιππικοί αγώνες ήταν η μεγάλη αγάπη του. Οχι μόνο είχε συμμετάσχει σε πολλές παγκόσμιες διοργανώσεις, αλλά είχε κερδίσει και δύο χρυσά μετάλλια στους Ασιατικούς Αγώνες του 2006. Το διάστημα 2008-2010 διατέλεσε πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θέση που εγκατέλειψε λόγω εργασιακού φόρτου. Υπήρξε ακόμη λάτρης του ποδοσφαίρου και οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλωστε ο γαμπρός του Μανσούρ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν, αναπληρωτής πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, είναι και ιδιοκτήτης του Manchester City Football Club στο Μάντσεστερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα