Θεσσαλονίκη: 82χρονος με υλικό παιδικής πορνογραφίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεσσαλονίκη: 82χρονος με υλικό παιδικής πορνογραφίαςΠέμπτη, Απρίλιος 27, 2017 - 17:12

Πρωτοφανής δικαστική απόφαση απαγορεύει σε κατηγορούμενο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας να έχει πρόσβαση στο ίντερνετ!

Πρόκειται για έναν 82χρονο Γερμανό που κρίθηκε ένοχος για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, το οποίο τον καταδίκασε και σε... στέρηση ίντερνετ.

Για να το αποδεικνύει αυτό, υποχρεούται κάθε δύο μήνες να προσκομίζει βεβαιώσεις από όλους τους παρόχους διαδικτύου ότι δεν είναι συνδρομητής στο ίντερνετ με οποιονδήποτε τρόπο! Αυτή βέβαια δεν είναι η μόνη ποινή που επιβλήθηκε στον ηλικιωμένο, καθώς οι δικαστές τον καταδίκασαν σε κάθειρξη 7 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ.

Το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής, ωστόσο έκανε δεκτό το αίτημα για κατ' οίκον έκτιση, λόγω ηλικίας. Επίσης θα πρέπει να εμφανίζεται κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα. Ο κατηγορούμενος, που αντιμετωπίζει καρδιολογικά προβλήματα, αρνήθηκε την κατηγορία υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν δικό του το επίδικο υλικό και ότι έριξε μόνο μερικές ματιές από περιέργεια. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ηλικιωμένος χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή απέστειλε φωτογραφίες που απεικόνιζαν μικρά κορίτσια σε σεξουαλικές πράξεις, μέσω retweets (αναδημοσιεύσεις) που έκανε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Αστυνομικός μάρτυρας κατέθεσε ότι υπήρξαν αναφορές του Εθνικού Οργανισμού Αγνοούμενων Παιδιών των ΗΠΑ, σε συνεργασία με το twitter, προς τις αρμόδιες Αρχές και το FBI.

Στη συνέχεια, όταν διαπιστώθηκε ότι ο χρήστης βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο σε σπίτι στην Ασπροβάλτα. Στον υπολογιστή του κατηγορουμένου εντοπίστηκαν αποθηκευμένες περίπου 250 φωτογραφίες με σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα