Οι ληστές των χρηματοκιβωτίων «χτύπησαν» και διαφημιστικές εταιριες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤΡΙΠΛΟ ΧΤΥΠΗΜΑΟι ληστές των χρηματοκιβωτίων «χτύπησαν» και διαφημιστικές εταιριεςΠέμπτη, Απρίλιος 27, 2017 - 14:59

Σε απόλυτο εφιάλτη για επιχειρηματίες και σε πονοκέφαλο για τους αστυνομικούς έχουν εξελιχθεί οι συμμορίες των χρηματοκιβωτίων με την ανεξέλεγκτη έως τώρα δράση τους. Οι καταδρομικές επιθέσεις τους σε μεγάλες βιομηχανίες και επιχειρήσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Χθες τα ξημερώματα στον Γέρακα χτύπησαν ταυτόχρονα δύο γνωστές διαφημιστικές εταιρίες και

μία επιχείρηση εμπορίας γραφικής ύλης, αρπάζοντας ένα χρηματοκιβώτιο και επιλεγμένα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Συγκεκριμένα, στις 03.30, στην οδό Κομοτηνής, στον Γέρακα, οι «χρυσοδάκτυλοι» παραβίασαν την είσοδο κτιρίου όπου στεγάζονται δύο γνωστές διαφημιστικές εταιρίες (η Foss Production και η Asset Ogilvy) και στη συνέχεια, με βαριοπούλα, γκρέμισαν τη μεσοτοιχία και βρέθηκαν στο λογιστήριο της επιχείρησης γραφικής ύλης ΑΕΠΚΑ, απ' όπου και άρπαξαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό. Οι έξι δράστες, αφού έψαξαν τους χώρους, πήραν επιλεκτικά ηλεκτρονικούς υπολογιστές συγκεκριμένης μάρκας και διέφυγαν με ένα Toyota Corolla, το οποίο αργότερα έκαψαν σε ερημική περιοχή του Μενιδίου.

Πάνω από 1.000.000 ευρώ

Μόλις σε διάστημα ενάμιση μήνα οι κακοποιοί έχουν καταφέρει να εισβάλουν σε 40 επιχειρήσεις και βιομηχανίες σε Αττική, Βοιωτία, αλλά και στον νομό Κορινθίας. Μάλιστα, οι ερευνητές της Ασφάλειας που εργάζονται για την εξάρθρωση της σπείρας των «χρυσοδάκτυλων» κακοποιών εκτιμούν ότι η έως τώρα λεία τους υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ!

Την ίδια ώρα, η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, στην Ασφάλεια Αττικής, έχει βρει μπροστά της ένα σημαντικό εμπόδιο: Οι έξι ληστές της μιας σπείρας από τις τρεις που δρουν και που έχουν την ίδια μεθοδολογία θεωρούνται οι πλέον επαγγελματίες. Είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν αφήνουν πίσω τους αποτυπώματα και DNA. Φροντίζουν να φορούν γάντια, ενώ παράλληλα δένουν τα μανίκια και τα μπατζάκια των παντελονιών τους με λάστιχα, προκειμένου να είναι «αποστειρωμένοι» όταν μπαίνουν στον χώρο.

Μάλιστα, οι συγκεκριμένοι κακοποιοί, όταν ολοκληρώνουν έναν κύκλο χτυπημάτων, καίνε τα αυτοκίνητα που έχουν κλέψει και χρησιμοποιήσει. Ετσι, η φωτιά σε συνδυασμό με την κατάσβεση προκαλεί πλήρη καταστροφή των στοιχείων που ενδεχομένως να είχαν αφήσει πίσω τους.

----

«Γκρέμισαν τον τοίχο»

Συγκλονισμένος από το «χτύπημα» της σπείρας των χρηματοκιβωτίων είναι ο πρόεδρος της γνωστής εταιρίας εμπορίας γραφικής ύλης Μιχάλης Ζαμάφτας (φωτό), ο οποίος περιέγραψε στην «Espresso» τις εικόνες που αντίκρισε.

«Τέσσερις και τέταρτο οι αστυνομικοί με ειδοποίησαν ότι υπάρχει πρόβλημα και μου ζήτησαν να πάω στην εταιρία γιατί εισέβαλαν κακοποιοί. Οταν έφτασα, αντίκρισα μία μεγάλη τρύπα στον τοίχο, πιθανότατα να μπήκαν από εκεί μέσα» είπε.

«Οπως βλέπετε, γκρέμισαν τον τοίχο και πέρασαν μέσα από την τρύπα. Εβγαλαν το χρηματοκιβώτιο από εκεί και ύστερα ήταν εύκολο να φύγουν. Δεν μπήκαν από τη δική μας πόρτα γιατί είχε συναγερμό. Ετσι, ίσως επέλεξαν το παράθυρο. Ολα αυτά πρέπει να έγιναν σε πολύ σύντομο διάστημα, ίσως μέσα σε δεκαπέντε λεπτά. Δυστυχώς, δεν
είμαστε η πρώτη εταιρία που χτυπούν...» πρόσθεσε με αγανάκτηση.

ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα