Θεσπρωτία: Ιερόσυλοι έκλεψαν τα ιερά λείψανα του αγίου Μηνά

11:19 9/5/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεσπρωτία: Ιερόσυλοι έκλεψαν τα ιερά λείψανα του αγίου Μηνά Δευτέρα, Μάιος 9, 2016 - 11:18

Ανάστατοι είναι οι πιστοί στη Θεσπρωτία μετά την εισβολή ιεροσύλων σε εκκλησία της περιοχής και την κλοπή των ιερών λειψάνων του αγίου Μηνά που φυλάσσονταν σε αυτή.

Η κλοπή, που έγινε από τον Ιερό Ναό Αγίου Μηνά Κεστρίνης, έχει προκαλέσει την κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών, οι οποίες έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών. Οι άγνωστοι έδρασαν νυχτερινές ώρες και διέρρηξαν την

πλαϊνή πόρτα του ναού, αφού πρώτα ξήλωσαν τον συναγερμό και τον τοποθέτησαν σε έναν κουβά με νερό για να βραχυκυκλώσει και να μη χτυπήσει.

Εψαχναν τα παγκάρια

Αμέσως μετά μπήκαν στο εσωτερικό της εκκλησίας και, έχοντας στη διάθεσή τους όσο χρόνο ήθελαν, άρχισαν να ψάχνουν τα παγκάρια και όλους τους χώρους της εκκλησίας για χρήματα. Τελικά, επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο, καθώς το μόνο που αφαίρεσαν ήταν η ασημένια θήκη στο εσωτερικό της οποίας φυλάσσεται μέρος του λειψάνου του αγίου Μηνά!

Οταν διαπίστωσε ότι ο ναός έγινε στόχος θρασύτατων κλεφτών, ο εφημέριος κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Ηγουμενίτσας και οι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν διεξάγουν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.
Το περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό καθώς, μετά την κλοπή του λειψάνου του αγίου Μηνά από την εκκλησία στην Κεστρίνη, άγνωστοι δράστες «χτύπησαν» και την εκκλησία του Αγίου Κοσμά στο γειτονικό Ράγιο Θεσπρωτίας! Οι δράστες έσπασαν ένα πλαϊνό παράθυρο του ναού, από το οποίο μπήκαν στο εσωτερικό του και ξεκίνησαν να αναζητούν χρήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας. Αφού δεν βρήκαν χρήματα στο παγκάρι και στα γραφεία του ναού, έφυγαν άπρακτοι, χωρίς να αρπάξουν κάποιο θρησκευτικό κειμήλιο ή εικόνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα