«Θέλουμε το Κύπελλο»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Θέλουμε το Κύπελλο»Δευτέρα, Νοέμβριος 30, 2015 - 16:19

Γεννήθηκε κι ανδρώθηκε στον Ηρακλή. Ηταν μικρό παιδί όταν παρακολουθούσε από τις κερκίδες τον πατέρα του, Κώστα, να αγωνίζεται με την «κυανόλευκη» φανέλα.

«Πέταξε» το 2011 στο όνειρο με τη μεταγραφή του στην Εβερτον, αν και πάντοτε ο Απόστολος Βέλλιος είχε την καρδιά του στο «Καυτανζόγλειο». Πρώην αθλητής των ακαδημιών του Ηρακλή και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της από το 2008

έως το 2011, ο Βέλλιος έχει αγωνιστεί στην Εβερτον, την Μπλάκπουλ, τη βελγική Λιρς και τη δανέζικη Βεστσάελαντ. Επέστρεψε φέτος, στα 23 του χρόνια, «σαν έτοιμος από καιρό», και κράτησε το καλύτερο… δώρο για την οικογένεια του Ηρακλή, με το γκολ της νίκης επί του Παναθηναϊκού, παραμονή της συμπλήρωσης 107 ετών από την ημέρα της «γέννησης» του «Γηραιού». Χθες φρόντισε να δώσει τη δική του ευχή.

«Τα πράγματα στον Ηρακλή να γίνουν ακόμα καλύτερα. Η ομάδα να μη βρεθεί ποτέ ξανά σε δύσκολη θέση και να κάνει μόνο βήματα μπροστά. Επίσης εύχομαι, σε ό,τι αφορά το θέμα των ακαδημιών, να ξεπεράσουμε τα παλιά μεγαλεία, έτσι ώστε να βγουν και πάλι πολλοί παίκτες που θα παίξουν στην πρώτη ομάδα και θα είναι από τα σπλάχνα του συλλόγου» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στην «Εspresso», αφού χαρακτήρισε «μεγάλο αποτέλεσμα» τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, είπε για τους στόχους των «κυανόλευκων»:

«Στόχος μας το Κύπελλο. Θέλουμε να φτάσουμε στον τελικό, όπου πέρυσι ήμασταν κοντά».

Ο Βέλλιος, με την… αύρα της ευρωπαϊκής εμπειρίας, παραδέχεται ότι ήρθε για να πετύχει στην ομάδα της καρδιάς του.

«Η αλήθεια είναι πως αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολα για τον σύλλογο. Oλα όμως είναι πλέον παρελθόν. Ο Ηρακλής επέστρεψε. Αγωνίζεται εκεί που του αρμόζει. Στόχος μας είναι η συνεχής βελτίωση. Να γίνουμε καλύτεροι τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, έρχονται».

Δεν έμεινε μόνο εκεί. Μας μίλησε και για τον Εσιέν:

«Εδειξε την κλάση του σε μια-δυο φάσεις μέσα στο ματς. Σαφέστατα υπολείπεται σε φυσική κατάσταση, αλλά ήταν καιρό εκτός λόγω τραυματισμού». Αναφέρθηκε, δε, και στην Εθνική:

«Σίγουρα περιμένω στο ακουστικό μου την κλήση για την Εθνική, είναι ένα όνειρο η παρουσία μου σ’ αυτή», ενώ έδειξε και το… αγγλικό του χιούμορ: «Ηταν το “αγροτικό” μου στο Βέλγιο και τη Δανία. Μεγάλο σχολείο η Εβερτον».

Γ. ΤΟΤΣΙΚΑΣ - Κ. ΤΕΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα