Θεία λειτουργία στη Μητρόπολη

14:42 4/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεία λειτουργία στη ΜητρόποληΔευτέρα, Ιούλιος 4, 2016 - 14:41

Πλήθος επισήμων και αρχιερέων στις πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών έπειτα από οκτώ χρόνια εργασιών

Για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια εργασιών επαναλειτούργησε χθες το πρωί ο Καθεδρικός Ναός των Αθηνών, στον οποίο τελέστηκε συνοδική θεία λειτουργία με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Μαζί του συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Μαντινείας Αλέξανδρος, Λαρίσης Ιγνάτιος, Νικαίας Αλέξιος, Ναυπάκτου Ιερόθεος, Σάμου Ευσέβιος, Καστοριάς Σεραφείμ, Κασσανδρείας Νικόδημος, Σερρών Θεολόγος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Νεοχωρίου Παύλος και ο επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης. Επίσης, παρέστησαν πάνω από 40 αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο μητροπολίτης Γουινέας Γεώργιος, ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου, αρχιμανδρίτης Δαμιανός Πάνου και ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Τις λατρευτικές εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών παρακολούθησε και πλήθος πιστών. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου με ιδιαίτερες τιμές. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε ευχαριστήρια δέηση και μέγα πανηγυρικό εσπερινό. Μετά την ευχαριστήρια δέηση, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την Πολιτεία και όσους βοήθησαν να ανακαινισθεί ο ναός και επεσήμανε ότι «η Εκκλησία, πέρα από όλα τα άλλα, είναι και πολιτισμός».

Keywords
Τυχαία Θέματα