Θα έθαβαν λάθος νεκρούς

16:08 4/9/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΘα έθαβαν λάθος νεκρούςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 4, 2014 - 16:03

Απίστευτη αναστάτωση προκάλεσε σε δύο οικογένειες στη Λακωνία το μακάβριο λάθος δύο γραφείων τελετών να μπερδέψουν τα φέρετρα! Η τραγική περιπέτεια για τις δύο οικογένειες από τη Σπάρτη και τη Σκάλα Λακωνίας ξεκίνησε την Τρίτη το πρωί, λίγες ώρες αφότου έχασαν τους ανθρώπους τους. Οι δύο γέροντες έφυγαν από τη ζωή κοντά στην ηλικία των 90 ετών και μάλιστα σχεδόν την ίδια ώρα. Οι συγγενείς ξεκίνησαν να κανονίζουν όλα τα διαδικαστικά, προγραμματίζοντας -σε συνεννόηση με τα γραφεία των περιοχών τους- τις κηδείες των αγαπημένων προσώπων

τους. Οι οικογένειες ενημερώθηκαν ότι το τελευταίο «αντίο» θα το έλεγαν το μεσημέρι της Τρίτης στη Σπάρτη και τη Σκάλα, αντίστοιχα, με διαφορά λίγης ώρας. Τις σορούς παρέλαβαν δύο διαφορετικά γραφεία τελετών από το νοσοκομείο της Σπάρτης και τις πήγαν στις εκκλησίες των δύο περιοχών.

Η πρώτη κηδεία έγινε στη Σκάλα και κόσμος είχε μαζευτεί για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Οταν όμως οι συγγενείς άνοιξαν το φέρετρο έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αφού διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτό δεν βρισκόταν ο δικός τους νεκρός, αλλά ένας άγνωστος! Στην αρχή, όπως ήταν αναμενόμενο, επικράτησε αναστάτωση, αλλά ανακτώντας την ψυχραιμία τους, τα μέλη της οικογένειας ξεκίνησαν για τη Σπάρτη, όπου πληροφορήθηκαν ότι σε κεντρικό ναό της πόλης γινόταν άλλη κηδεία. Οταν έφτασαν εκεί, εξήγησαν στην άλλη οικογένεια τι τους είχε συμβεί, με αποτέλεσμα να ανοίξουν το φέρετρο -που δεν είχε ανοιχτεί ακόμη- και να διαπιστωθεί ότι κι εκείνοι είχαν πέσει θύματα του μακάβριου λάθους! Τελικά, η κηδεία στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση τουλάχιστον μισής ώρα, ενώ η τελετή στη Σκάλα αναβλήθηκε κι έγινε τελικά χθες.

Εύη Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα