Θ. Χουντά: Ποιοι κρύβονται πίσω από την απαγωγή μου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Οι υψηλόβαθμοι πίσω από την απαγωγή μου»Θ. Χουντά: Ποιοι κρύβονται πίσω από την απαγωγή μου Πέμπτη, Ιούνιος 19, 2014 - 14:36

Επί δύο ολόκληρες εβδομάδες η γνωστή δημοσιογράφος Θάλεια Χούντα δεν είχε δώσει σημεία ζωής, καθώς είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς... Στη συνέχεια, ένα τηλεφώνημα που έγινε τότε στον ποινικολόγο σύζυγό της Νικόλαο Μπούρα έδωσε διαστάσεις θρίλερ στο θέμα, καθώς έμαθε ότι η γυναίκα του έπεσε θύμα απαγωγής. Κίνησε γη και ουρανό για να έχει πάλι δίπλα του τη γυναίκα της ζωής του και τα κατάφερε, καθώς η υπόθεση είχε αίσιο

τέλος με την απελευθέρωση της δημοσιογράφου. Ομως, ο εφιάλτης του ζεύγους δεν τελείωσε μετά το τέλος της απαγωγής...

Τα σημάδια

Η ζωή τους άλλαξε άρδην και τη νύχτα τα όνειρα επαναφέρουν το κλειστό δωμάτιο και τους τύπους που τη σημάδευαν με το όπλο, ενώ τα χέρια της Θάλειας ακόμη έχουν τα σημάδια από το σφιχτό σχοινί που της στερούσε την ελευθερία.

«Ο Νίκος είναι ο άνδρας της ζωής μου» είχε πει λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωσή της η Θάλεια. Ο γνωστός ποινικολόγος τότε είχε απλώς χαμογελάσει... Οταν όμως η γυναίκα του βρισκόταν στα χέρια των απαγωγέων και ο ίδιος είχε πάρει το ρίσκο να δημοσιοποιήσει την απαγωγή, δεν γελούσε καθόλου.

Το «μήνυμα»

Εστειλε το «μήνυμα» στους απαγωγείς, οι οποίοι δεν ζητούσαν χρήματα, αλλά έναν συμβιβασμό που έχει να κάνει με τη ζωή του ζευγαριού. Ο συμβιβασμός έγινε, η Θάλεια απελευθερώθηκε, αλλά ο εφιάλτης παρέμεινε... κάτοικος του σπιτιού τους.

Η «Espresso» μίλησε με το ζευγάρι, σχεδόν δύο μήνες μετά το τέλος της απαγωγής. Η πρώτη ερώτηση είναι φυσικά πώς νιώθει η Θάλεια σήμερα... Οι κουβέντες από το στόμα της όμορφης δημοσιογράφου βγαίνουν με δυσκολία και μιλά με φωνή τρεμάμενη, καθώς οι μνήμες ξανάρχονται: «Ηταν δύο πολύ δύσκολοι μήνες, με αρκετές εναλλαγές συναισθημάτων και με μεγάλη προσωπική προσπάθεια να ξεπεράσω, στον βαθμό που αυτό είναι εφικτό, τη σκληρή περιπέτεια που μου συνέβη» λέει και συνεχίζει: «Ακόμη και τώρα είναι πολύ δύσκολο να δώσω μια λογική απάντηση στο "γιατί", στο πώς μπορεί κάποιος να οδηγηθεί σε τόσο βίαιες και ακραία σκληρές πράξεις για να πετύχει αυτό που έχει στο μυαλό του. Η παρουσία του συζύγου μου αλλά και αληθινών και καλών φίλων στο πλευρό μου με έχει βοηθήσει πολύ, όμως είναι στιγμές που όταν είμαι μόνη μου και κλείνω τα μάτια, ο εφιάλτης επανέρχεται».

Ομως, η Θάλεια έχει και τα παράπονά της γι΄ αυτά που είδε και αυτά που άκουσε: «Εχουν αναφερθεί πολλά από πάρα πολλούς, όμως η αλήθεια είναι ότι ουδείς μπορεί να γνωρίζει, όταν μάλιστα δεν διαθέτει τα δεδομένα για να αποδείξει τα αυθαίρετα και ριψοκίνδυνα λεγόμενά του. Σέβομαι την προσπάθεια για ενημέρωση του κοινού, όμως η διαμόρφωση γνώμης στο κοινό με διαστρεβλωμένα και αναληθή λεγόμενα είναι τελείως διαφορετικό πράγμα. Είναι γεγονός ότι σε εμένα συνέβη το παράδοξο, να γλιτώσω τη ζωή μου χάρη στην απρόβλεπτη πρωτοβουλία του συζύγου μου να δημοσιοποιήσει την απαγωγή μου και κατόπιν της ικανοποίησης των αιτημάτων των απαγωγέων και μετά την επιστροφή μου να αντιμετωπίσω ένα κύμα αμφισβήτησης από μερίδα του Τύπου, που είχε πέσει θύμα ηθελημένης παραπληροφόρησης».

Η έρευνα

Το τι έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της απαγωγής της, η Θάλεια και ο Νίκος το γνωρίζουν και δεν θέλουν να προβούν σε αποκαλύψεις που είναι δυνατόν να βάλουν τις έρευνες σε κίνδυνο: «Το δεδομένο είναι ότι γνωρίζω τι συνέβη μόνο εγώ που το βίωσα και η Αστυνομία στην οποία κατέθεσα οικειοθελώς τα πάντα, από την πρώτη στιγμή που με άφησαν ελεύθερη. Η προανάκριση που διεξάγεται είναι από τον νόμο μυστική και θα ήθελα, τουλάχιστον από πλευράς μου, να τηρηθούν τα νόμιμα. Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να βρεθούν και να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη τόσο ο ηθικός αυτουργός όσο και οι συνεργοί του-δράστες, αφού εξαιτίας τους εγώ και η οικογένειά μου έχουμε περάσει πολύ δύσκολους μήνες, με διάφορα γεγονότα που έχουν γίνει. Οταν συμβεί αυτό, θα μπορέσω να αναφερθώ σε όλες τις λεπτομέρειες αυτής της βίαιης περιπέτειας».

Η τελευταία ερώτηση είναι για τις έρευνες και την ενημέρωση που έχει για την πορεία τους: «Οπως έχω ενημερωθεί από τα ΜΜΕ, η έρευνα προχωράει και η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη των απαγωγέων. Θέλω να πιστεύω ότι γίνεται αυτό που πρέπει κι επί της ουσίας, αφού αναγνώσθηκαν πλέον τα στοιχεία που υπάρχουν κατατεθειμένα εδώ και πολλούς μήνες στις Αρχές και αφού τα εμπλεκόμενα πρόσωπα έχουν ισχυρές θέσεις στο Δημόσιο και το αυτοδιοικητικό επίπεδο, το γεγονός αυτό δεν θα πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη στην έρευνα. Εξάλλου και για το θέμα των λύτρων, η ικανοποίηση των πολύπλευρων αιτημάτων των απαγωγέων υπερκαλύπτει το όποιο θεωρητικό χρηματικό ποσό».

«Οι "πληροφορίες" που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου και η δικαίωση»

Στα παρασκήνια εκείνη την εποχή ακούστηκαν πολλά, καθώς οι «κακές γλώσσες» μιλούσαν πίσω από τις «κλειστές κουρτίνες», η Θάλεια και ο Νίκος όμως ξεχωρίζουν τι θα κρατήσουν και τι θα πετάξουν: «Και επισημαίνω "μερίδα του Τύπου", γιατί η πλειοψηφία των μέσων στήριξε τον αγώνα του συζύγου μου, είχε την αντίληψη να συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης κι εντέλει δικαιώθηκε από τις εξελίξεις. Οι όποιες θεωρίες περί σκηνοθετημένης απαγωγής ή τσακωμού με τον σύζυγό μου ή ότι με σκότωσε ο σύζυγός μου ή ότι έστησα το συμβάν για προσωπική, πολιτική και δημοσιογραφική προβολή ή ότι υπάρχουν "φίλοι" που γνώριζαν τα πάντα, που υπήρξαν αποτυπωμένα σε τίτλους, αποδείχτηκαν "τίτλοι τέλους" και για τον πληροφοριοδότη που αποκλειστικά για ίδιον όφελος αποπροσανατόλισε τις Αρχές με "πληροφορίες" που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή μου.

»Θα ήθελα να αναφέρω επίσης την έκπληξή μου, όταν ερωτήματα που έθεσα εγώ στην κατάθεσή μου, τα είδα δημοσιευμένα ως απορίες και ερωτηματικά από την κατάθεσή μου, όπως επίσης όταν διάβασα ότι υπάρχουν κενά στην κατάθεση. Μόνη μου έχω καταθέσει τα πάντα και ουδέποτε κλήθηκα από την Αστυνομία για "διευκρίνιση των κενών", τα οποία και βεβαίως δεν υπάρχουν».



Θεοδόσης Π. Πάνου
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα