Τετ α τετ στο Ground Zero

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤετ α τετ στο Ground ZeroΤρίτη, Οκτώβριος 6, 2015 - 17:46

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός Ανθούλα Κατσιματίδη μίλησε στην «Espresso» για τη συνάντησή της στη Ν. Υόρκη με τον Αλέξη Τσίπρα

Με μια θερμή αγκαλιά εκδήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη συμπαράστασή του στην Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιό Ανθούλα Κατσιματίδη μπροστά στο Ground Zero (Σημείο 0) της Νέας Υόρκης, όταν πληροφορήθηκε κατά την επίσκεψή του πως ένα από τα χιλιάδες θύματα

της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν και ο αδελφός της Γιάννης.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Το οικογενειακό δράμα της ηθοποιού και η έμπρακτη στήριξή της στις οικογένειες των θυμάτων ως μέλους του Δ.Σ. του Εθνικού Μνημείου και Μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου συγκίνησαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος την συνεχάρη μπροστά σε πλήθος κόσμου για το έργο της.
«Μου έκανε εντύπωση, όταν πληροφορήθηκα πως ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε να επισκεφτεί το μνημείο. Μπορούσε να κάνει άλλα πράγματα, όμως θέλησε να έρθει στο σημείο που σημαίνει πολλά για όλες εμάς τις οικογένειες των θυμάτων» είπε στην «Espresso» η Ανθούλα Κατσιματίδη.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι φωτογραφίες της δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου: «Κάποιοι μπορεί να θεώρησαν πολιτική την κίνησή του αυτή και να με χαρακτηρίσουν αγαθή. Δεν με απασχολεί όμως, γιατί είδα τον σεβασμό και τη συγκίνησή του όση ώρα βρέθηκε στο Ground Zero. Μέχρι που δεν δίστασε να με αγκαλιάσει, όταν του μίλησα για το νόημα που έχει το μνημείο για όλο τον κόσμο».

Η ηθοποιός κατάγεται από τη Νίσυρο και έχει παίξει δίπλα σε λαμπερά κινηματογραφικά πρόσωπα, όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και η Μισέλ Φάιφερ. Η γνωριμία της με τον Αλέξη Τσίπρα έγινε κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης της Hellenic Initiative, στην οποία παρέστησαν σπουδαίοι ομογενείς.

Ευχάριστος πολιτικός

Ανάμεσά τους και ο θείος της Τζον Κατσιματίδης, ένας από τους πλουσιότερους Ελληνες της Αμερικής. «Ολοι ήθελαν να τον γνωρίσουν και να του μιλήσουν. Χάρηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία, γιατί κατάλαβα πως είχα να κάνω με έναν ευχάριστο πολιτικό άντρα, χωρίς εγωισμό και έπαρση στο βλέμμα» καταλήγει η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός.

Στο Ground Zero είχε βρεθεί λίγες ώρες νωρίτερα από τον πρωθυπουργό και η σύντροφός του Περιστέρα Μπαζιάνα, η οποία εντυπωσιάστηκε τόσο από το μνημείο όσο και από το μουσείο που έχει δημιουργηθεί στη θέση των δίδυμων πύργων.

Σε κατάσταση αναμονής η ταινία της στην Κω

Αυτή την περίοδο η Ανθούλα Κατσιματίδη ασχολείται αποκλειστικά με την παράστασή της στο Theater Row της Νέας Υόρκης, με τίτλο «What will people think». Η ταινία όμως, στην οποία επρόκειτο να πρωταγωνιστήσει και ένα μέρος της θα γυριζόταν στην πανέμορφη Κω, μπαίνει σε φάση αναμονής, αφού λόγω της κατάστασης στην Ελλάδα οι παραγωγοί άλλαξαν σχέδια. Η ταινία θα έχει τίτλο «You only live once» ή «YOLO» και βασίζεται στην πραγματική ιστορία μιας Ελληνίδας από το νησί του Ιπποκράτη, που βίωσε τον εφιάλτη του καρκίνου του μαστού. Ανάμεσα στο καστ βρίσκονται ονόματα όπως η εκρηκτική Maria Gracia Cucinotta (το κορίτσι του 007 στο «The world is not enough») και οι δικοί μας Μάνος Γαβράς και Γιώργος Καραμίχος. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ταλαντούχος δημιουργός Δημήτρης Βόρρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα