Συνέλαβαν στη Ζάκυνθο ψευτοκαλόγριες που μάζευαν χρυσές αλυσίδες για ιερό σκοπό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣυνέλαβαν στη Ζάκυνθο ψευτοκαλόγριες που μάζευαν χρυσές αλυσίδες για ιερό σκοπόΔευτέρα, Δεκέμβριος 4, 2017 - 16:39

❱❱ «Να σας δώσω την ευλογία του αγίου Ραφαήλ» έλεγε με σεμνότητα η μαυροντυμένη γυναίκα στους περαστικούς τους οποίους προσέγγιζε σε κεντρικό σημείο της Ζακύνθου.

Το αντίτιμο της... ευλογίας ήταν από λίγα ευρώ έως χρυσαφικά!

Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί που γνώριζαν ότι δεν βγήκαν παγανιά μοναχές και μάζευαν χρυσές αλυσίδες εντόπισαν τις καλόγριες «μαϊμού» και τις συνέλαβαν

επί το έργον.

Το περιστατικό με τις συγκεκριμένες ψευτοκαλόγριες δεν είναι το μοναδικό, αφού πρόκειται για οργανωμένη μπίζνα. Οι απατεώνισσες -κυρίως νεαρές που δεν ξέρουν ούτε το «Πάτερ Ημών»- φορούν ράσα και προσεγγίζουν σε πολυσύχναστα σημεία ή έξω από νοσοκομεία ανυποψίαστους, κυρίως ηλικιωμένους.

Τους δίνουν να αγγίξουν κομποσκοίνια, εικόνες και φυλαχτά, δήθεν από το μοναστήρι τους, για να πάρουν την ευλογία του αγίου, ή λένε ότι συγκεντρώνουν χρήματα για ιερό σκοπό. Οποιος «τσιμπήσει» μπορεί να δώσει από λίγα ευρώ έως και τιμαλφή, που ενδεχομένως θα θελήσει να προσφέρει.

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που μετέφερε στο imerazante.gr άτομο το οποίο επιχείρησαν να εξαπατήσουν:

- Τι θέλετε; (ρώτησε με ευγένεια και λόγω της αμφίεσης)

- Τις ευλογίες του αγίου Ραφαήλ να έχετε και δώστε ό,τι θέλετε.

- Δυστυχώς, δεν έχω καθόλου χρήματα και η σύνταξή μου τελείωσε.

- Δεν πειράζει, ό,τι έχετε. Να, λίγο πριν, στο χασάπικο, ένας κύριος δεν είχε και αυτός χρήματα και μου είπε «πάρε την αλυσίδα που έχω στον λαιμό μου»! Δώστε ό,τι έχετε...

Οταν το «σαφάρι ανυποψίαστων» τελειώσει, οι απατεώνισσες επιβιβάζονται σε κάποιο αυτοκίνητο, πετούν το λέντιον και κάνουν ταμείο.

Οι αλλεπάλληλες συλλήψεις σε όλη τη χώρα δεν τις πτοούν, αφού, μόλις περάσει λίγος καιρός, επανεμφανίζονται και όσο υπάρχουν ευκολόπιστοι εκείνες συνεχίζουν την απάτη.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα