«Στρατιωτικές στιγμές» με ευαισθησία

ΚΟΣΜΟΣ«Στρατιωτικές στιγμές» με ευαισθησίαΔευτέρα, Νοέμβριος 7, 2016 - 17:50

Κάθε σκηνή και μια μικρή ιστορία! Κάθε φωτογραφία, 1.000 ανείπωτες λέξεις! 15 φωτογραφίες, 15 στιγμιότυπα που ξεχειλίζουν συναίσθημα. Στιγμές φυλακισμένες στον φακό αποκαλύπτουν την πραγματικότητα των οικογενειών των στρατιωτικών της Βρετανίας που υπηρετούν εκτός επικράτειας.

Οι 15 φωτογραφίες είναι εκείνες που επιλέχθηκαν μεταξύ 500 σε έναν εθνικό διαγωνισμό για να δημιουργηθεί το πέμπτο άλμπουμ-ημερολόγιο με τίτλο «Στρατιωτικές

Στιγμές» της φιλανθρωπικής οργάνωσης Little Troopers, η οποία υποστηρίζει τις οικογένειες των Βρετανών μελών των ενόπλων δυνάμεων που υπηρετούν εκτός Βρετανίας.

Η οργάνωση εκτιμά ότι υπάρχουν περισσότερα από 150.000 παιδιά που έχουν έναν γονέα να υπηρετεί στις βρετανικές ένοπλες δυνάμεις και να είναι μακριά από το σπίτι μέχρι και εννέα μήνες. Οπως διευκρινίζει η ιδρύτρια Λουίζ Φέτιγκαν: «Αυτό είναι το πέμπτο ημερολόγιο της οργάνωσης, αλλά το πρώτο με φωτογραφίες αξιωματικών και των τριών Σωμάτων των ενόπλων δυνάμεων, του Στρατού Ξηράς, του Βασιλικού Ναυτικού, της RAF».

Στον φακό

Κάθε φωτογραφία και μια μικρή αλήθεια, όπως τη ζει ένα παιδί, όπως μόνο ο φακός μπορεί να καταγράψει και να αποκαλύψει: η θλίψη του αποχωρισμού στο βλέμμα ή στην κίνηση του χαιρετισμού, η χαρά που φέρνει η αντάμωση, η συγκίνηση που αποπνέει το αγκάλιασμα, η ευτυχία που εκδηλώνεται μέσα από ένα φιλί, η ανακούφιση που ενώνεται η οικογένεια πάλι. Εικόνες γοητευτικές, όπως της μικρής Μόλι που στέκεται υπερήφανη ανάμεσα στις μπότες ιππασίας του πατέρα της και αναμετράται σε μπόι μαζί τους ή του μικρού Κίαν που καλωσορίζει τον μπαμπά του με ένα φιλί στα χείλη (2η στον διαγωνισμό), του 4χρονου Τζορτζ να φορά με καμάρι τη στολή του μπαμπά, αλλά και του 12μηνου Χάρβεϊ που φορά χαμογελαστός το καπέλο του πατέρα του (1η στον διαγωνισμό). Εικόνες συγκινητικές, όπως του δίχρονου Τέντι που κοιμάται αγκαλιά με ένα μαξιλαράκι που έχει τυπωμένη την εικόνα του μπαμπά ή του «αντίο» των τριών ξανθών κοριτσιών στο πλοίο του πατέρα που ξεμακραίνει, της 12μηνης Πηνελόπης που έχει και τους δύο γονείς της στη RAF, της 3χρονης Τζόρτζι και του νεογέννητου Τσάρλι που κοιμούνται γαλήνια στις αγκαλιές των γονιών τους.

Οι φωτογραφίες δείχνουν πολλά από τα συναισθήματα που βιώνει μια στρατιωτική οικογένεια: την απουσία του γονιού στα εύκολα ή στα δύσκολα του παιδιού, αλλά και τον δεσμό που παραμένει αναλλοίωτος από την απόσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα