Στο ψυχιατρείο για έξι χρόνια ο νεαρός «Νέρωνας» της Ρόδου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο ψυχιατρείο για έξι χρόνια ο νεαρός «Νέρωνας» της ΡόδουΤετάρτη, Ιανουάριος 14, 2015 - 15:09

Βαριά καμπάνα -και μάλιστα ασυνήθιστη για τα δικαστικά χρονικά- επιφύλασσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου στον νεαρό «Νέρωνα» της Ρόδου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε γίνει φόβος και τρόμος, καθώς «χτυπούσε» δημόσια και ιδιωτικά κτίρια. Ο 26χρονος Α.Ζ., στον οποίο αποδίδονται 20 εγκληματικές ενέργειες, καταδικάστηκε σε εγκλεισμό έξι ετών στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού

(όπου ήδη κρατείται), ενώ το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του μειωμένου καταλογισμού. Σε περίπτωση που ο νεαρός κριθεί από τους ψυχιάτρους ότι έχει σώας τας φρένας πριν από την πάροδο των έξι ετών του υποχρεωτικού εγκλεισμού που του επιβλήθηκε, θα πρέπει να εκτίσει ποινή κάθειρξης 12 ετών και 6 μηνών και να πληρώσει πρόστιμο της τάξης των 500 ευρώ!

Ο 26χρονος, ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό από πρόθεση, από τον οποίο μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και σε ξένα πράγματα, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς πράγματος που χρησιμεύει για το κοινό όφελος με χρήση φωτιάς και για παράνομη οπλοφορία.

Ο νεαρός «Νέρωνας» είναι υπαίτιος και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 14 Μαρτίου του 2014 στην αίθουσα του κεντρικού ακροατηρίου του Δικαστικού Μεγάρου Ρόδου. Τότε είχε προκληθεί πανικός όταν το ακροατήριο Α' του δικαστικού μεγάρου είχε τυλιχθεί στις φλόγες κατά τις πρωινές ώρες, δίχως να υπάρξουν τραυματισμοί, ενώ η τεράστια και ανεκτίμητης αξίας εικόνα του Εσταυρωμένου καταστράφηκε.

Μιλώντας στην «Espresso» η συνήγορος υπεράσπισης του 26χρονου Ευαγγελία Ταμπάκη εξήγησε: «Προβάλαμε δύο αυτοτελείς ισχυρισμούς: ο ένας είναι της έλλειψης καταλογισμού του κατηγορουμένου λόγω διατάραξης των πνευματικών λειτουργιών του, επειδή πάσχει από κάποια μορφή ψυχικής διαταραχής και επικουρικά προβάλαμε τον ισχυρισμό του μειωμένου καταλογισμού, που τελικά έγινε δεκτός από το δικαστήριο. Οταν ο 26χρονος συμπληρώσει τα έξι χρόνια και κριθεί από ειδικούς πραγματογνώμονες ότι είναι καλά, θα αφεθεί ελεύθερος».

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα