Στις κάλπες με τεντωμένα νεύρα

TV GOSSIPΣτις κάλπες με τεντωμένα νεύρα Τετάρτη, Φεβρουάριος 22, 2017 - 17:03

Η Αμαλία Γιαννίκου, που σκηνοθετεί τη σειρά «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα», μιλά για τα γυρίσματα

Αυλαία ετοιμάζεται να ρίξει η κωμωδία του ΑΝΤ1 «Στο καλό, γλυκιά μου συμπεθέρα» την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 22.00, και τα νεύρα όλων είναι τεντωμένα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Οι ήρωες βρίσκονται μία ημέρα πριν από το δημοψήφισμα

και ο καθένας έχει τα δικά του θέματα να λύσει. Τελικά κάποιοι πηγαίνουν στις κάλπες, αλλά υπάρχουν και αποχές. Η σκηνοθέτις Αμαλία Γιαννίκου πριν από το μεγάλο φινάλε μιλάει στην «Espresso» για το τι θα ακολουθήσει.

«Παραδόξως, το γύρισμα στο εκλογικό κέντρο κράτησε μόνο μισή μέρα και όχι με όλους τους βασικούς χαρακτήρες του σίριαλ, τους οποίους θα απασχολούν πιο καίρια ζητήματα στο τελευταίο επεισόδιο: θα τρέχουν σε νοσοκομεία, θα ανακαλύψουν μυστικά, θα κάνουν καινούργιες συμμαχίες» λέει η σκηνοθέτις και συνεχίζει αποκαλύπτοντας τα μηνύματα που ήθελε να περάσει: «Πρόκειται για ένα κομμάτι της ιστορίας κάποιων ανθρώπων που τους πετυχαίνουμε στη συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία, η οποία υπήρξε αφορμή για να κανιβαλιστεί η κοινωνία μας και να χαλάσουν φιλίες δεκαετιών εν μια νυκτί. Το πολιτικό υπόβαθρο της σειράς δεν είναι τόσο έντονο όσο οι προσωπικές ιστορίες των χαρακτήρων, αλλά σίγουρα δίνει το στίγμα του».



Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε όμως ήταν ο καιρός. Οπως μας εξομολογείται, «υπάρχουν εξωτερικές σκηνές που γυρίστηκαν στο Χαλάνδρι στους -3 βαθμούς Κελσίου, μισή ώρα πριν αρχίσει να χιονίζει στις 9 Ιανουαρίου. Κάντε εικόνα ένα συνεργείο με παλτό και ισοθερμικά, κι ένα καστ με φανελάκια και βερμούδες. Παρ' όλα αυτά, εγώ είμαι αυτή που σχεδόν έπαθα πνευμονία την επόμενη μέρα, και όχι οι ηθοποιοί».

Πρόκληση επίσης αποτέλεσαν για εκείνη δύο βασικά χαρακτηριστικά του σεναρίου. Το ένα είναι το εύρος του καστ: πάνω από 20 χαρακτήρες, που επηρεάζουν ο ένας τον άλλον, και το δεύτερο ότι το πολιτικό πλαίσιο είναι ακόμα νωπό και ζορίζει η ενθύμησή του. «Ισως μια ανάγνωση σε μερικά χρόνια να αποδώσει στο σίριαλ και σ' εκείνη την περίοδο ένα άλλο επίπεδο. Εγώ, πάντως, κρατάω σαν μήνυμα αυτής της δουλειάς μια ατάκα του Κινέζου: Ο Θεός αγαπά τον νοικοκύρη, αλλά έχει αδυναμία στον κλέφτη» καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα