«Πόλεμος» για τα εκατομμύρια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Energa -Hellas Power«Πόλεμος» για τα εκατομμύριαΤετάρτη, Φεβρουάριος 22, 2017 - 16:22

Η «μάχη» των οργανισμών του Δημοσίου για τα 103.000.000 ευρώ που έχουν κατασχεθεί οδήγησε στην αναβολή έκδοσης της απόφασης

Τα «ιμάτια» της υπόθεσης Energa -Hellas Power διεκδικούν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας

οι οργανισμοί του Δημοσίου που υπέστησαν -κατά το κατηγορητήριο- ζημιά από την υπόθεση, για την οποία επιβλήθηκαν πολυετείς ποινές κάθειρξης πριν από λίγες μέρες.

Ο ανηλεής νομικός «πόλεμος» για το ποιος θα πάρει τα 103.000.000 ευρώ που έχουν κατασχεθεί εκτυλίχθηκε μεταξύ των δικηγόρων των ΟΤΑ, ΔΕΣΜΗΕ, Δημοσίου κ.λπ., αλλά η πολυπλοκότητα -προφανώς- της υπόθεσης οδήγησε στην αναβολή έκδοσης της απόφασης για το θέμα για τις 7 Μαρτίου.

Σε λογαριασμούς

Η απόφαση αυτή θα κρίνει πού θα διατεθούν τα δεσμευμένα 103.000.000 ευρώ, τα οποία έχουν εντοπιστεί σε λογαριασμούς των κατηγορουμένων, αφού τα διεκδικούν Δημόσιο και δήμοι, όπως και ο ΛΑΓΗΕ ΑΔΜΗΕ.

Υπέρ του Δημοσίου επιχειρηματολόγησε η πλευρά του Αχ. Φλώρου, λέγοντας ότι τα 83.000.000 από τα 103.000.000 πρέπει να αποδοθούν άμεσα στο Δημόσιο και στους δήμους, καθώς τα ποσά που τους οφείλονται (από το ΕΕΤΗΔΕ και δημοτικά τέλη) είναι δημόσια έσοδα και συνεπώς ακατάσχετα.

Οι συνήγοροι του ΛΑΓΗΕ υποστήριξαν ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί από την απόδοση των χρημάτων κανένα από τα παθόντα νομικά πρόσωπα και συνεπώς πρέπει να δοθούν χρήματα αναλογικά και σε ΛΑΓΗΕ και σε ΑΔΜΗΕ. Μένει να δούμε τι θα αποφασίσει το δικαστήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα