Στη φυλακή ο Ιρακινός για την αιματηρή απόπειρα ληστείας του Πάνου Καλλίτση

12:54 9/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτη φυλακή ο Ιρακινός για την αιματηρή απόπειρα ληστείας του Πάνου ΚαλλίτσηΠέμπτη, Ιούνιος 9, 2016 - 12:53

Τον δρόμο για τη φυλακή, όπως και οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοί του, πήρε ο 34χρονος Ιρακινός, μετά την απολογία του στην 11η τακτική ανακρίτρια για τη συμμετοχή του στην αιματηρή απόπειρα ληστείας του hairstylist των vips Πάνου Καλλίτση. Οπως αναφέρουν πληροφορίες της «Espresso», βρισκόταν

υπό διακριτική παρακολούθηση από την ΕΥΠ, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ενέχεται σε κύκλωμα διακίνησης παράτυπων μεταναστών και πλαστογράφων.

Στο απολογητικό υπόμνημά του, ο Ιρακινός επικαλείται ότι δεν τον έχουν αναγνωρίσει τα θύματα της επίθεσης και ότι δεν έχουν ταυτοποιηθεί το DNA του και τα αποτυπώματά του. Ομολογεί μόνο τη φυσική παρουσία του στον χώρο της επίθεσης σε βάρος του hairstylist και της συζύγου του Ελενας Χριστοπούλου και ισχυρίζεται πως δεν συμμετείχε στην απόπειρα, αλλά είχε ακολουθήσει τον 29χρονο ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ επειδή του είχε τηλεφωνήσει χωρίς να του αναφέρει γιατί τον ήθελε, καθότι τον εμπιστευόταν.

Τράπηκε σε φυγή

Αναφέρει, ακόμη, ότι βρισκόταν σε απόσταση από τον 42χρονο αδειούχο των Φυλακών Αγιάς και ότι τράπηκε σε φυγή όταν τον είδε να βγάζει όπλο.

«Ο εντολέας μου αντιλέγει σθεναρά στον νομικό χαρακτηρισμό των πράξεων που του έχουν αποδοθεί» είπε ο δικηγόρος του 34χρονου Χρήστος Ντιβανίδης.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπερκοριός της ΕΥΠ κατέγραφε το κινητό του Ιρακινού, ενώ πράκτορές της τον είχαν φωτογραφίσει να γευματίζει σε ακριβά εστιατόρια με συμπατριώτες του, αλλά και με Ελληνες. Πιθανότατα, μάλιστα, κατά την παρακολούθησή του είχε διαπιστωθεί ότι έκανε παρέα με τον ειδικό φρουρό, που και αυτός ήταν λάτρης της πολυτελούς ζωής. Δεν αποκλείεται η ΕΥΠ να ενημέρωσε αμέσως μετά τη ληστεία την Ασφάλεια για τη δραστηριότητα του 34χρονου το επίμαχο βράδυ.

Μαρία Μεϊμάρη, Θεοδόσης Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα