Στα δίχτυα ο «δράκος» της Λαμίας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτα δίχτυα ο «δράκος» της ΛαμίαςΔευτέρα, Αύγουστος 25, 2014 - 14:40

Χειροπέδες στον επίδοξο «δράκο» της Λαμίας, ο οποίος είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος ανυποψίαστων γυναικών, πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της πόλης. Ο 31χρονος Ρουμάνος πιάστηκε στο «δόκανο» των Αρχών το Σάββατο, έπειτα από δύο απόπειρες βιασμού και ληστείας σε βάρος δύο νεαρών γυναικών, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 3.00 τα ξημερώματα του Σαββάτου στην οδό Αθηνών, όταν μια 37χρονη

επέστρεφε στο σπίτι της. Ξαφνικά δέχτηκε την επίθεση από τον 31χρονο αλλοδαπό, ο οποίος την αιφνιδίασε αρπάζοντάς την από τον λαιμό και προσπάθησε να τη βιάσει. Το θύμα άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί σε βοήθεια, με αποτέλεσμα ο δράστης να φοβηθεί και να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.

Στο σκοτάδι

Αμέσως εξαφανίστηκε στο σκοτάδι, ενώ η κοπέλα, που δεν είχε κινητό τηλέφωνο μαζί της, έκανε σήμα στον οδηγό διερχόμενου αυτοκινήτου να σταματήσει, λέγοντάς του τι είχε συμβεί. Εκείνος κάλεσε την Αστυνομία, άνδρες της οποίας ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό ενός μελαψού νεαρού που φορούσε κόκκινη μπλούζα και άσπρο παντελόνι.

Ομως σε λιγότερο από μισή ώρα ο αδίστακτος 31χρονος έκανε και δεύτερη επίθεση, αυτή τη φορά στη συμβολή των οδών Λεωνίδου και Κανάρη. Η 23χρονη που μόλις είχε σχολάσει από τη δουλειά της και γύριζε στο σπίτι της για να ξεκουραστεί, έζησε εφιαλτικές στιγμές στα χέρια του Ρουμάνου, ο οποίος τη χτύπησε, την έβρισε και προσπάθησε να τη βιάσει. Δεν τα κατάφερε όμως, αφού η κοπέλα αντιστάθηκε, φεύγοντας ωστόσο της άρπαξε την τσάντα. Σε κατάσταση σοκ, η γυναίκα κάλεσε την Αστυνομία που είχε ήδη κινητοποιηθεί από την προηγούμενη επίθεση.

Λίγες ώρες αργότερα, κοντά στο σημείο της δεύτερης επίθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή ανδρών του Αστυνομικού Τμήματος Λαμίας, εντόπισαν μέσα σε έναν ακάλυπτο χώρο ακατοίκητου σπιτιού τον επίδοξο βιαστή, τον οποίο συνέλαβαν. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για απόπειρες βιασμών και ληστεία. Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Ελλάδα.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα