Σπόντες on air της Ελένης για τη... Λυμπέρη!

SHOWBIZΠΟΛΕΜΟΣΣπόντες on air της Ελένης για τη... Λυμπέρη!Παρασκευή, Φεβρουάριος 20, 2015 - 15:21

Ελένη Μενεγάκη - Ελενα Μακρή - Λυμπέρη σημειώσατε... πόλεμος που μαίνεται! «Σουλτάνα Χουρέμ» την αποκάλεσε προχθές το βράδυ μέσω του blog

της η γνωστή εκδότρια. Με το σύνθημα «γελωτολογία» απάντησε χθες το μεσημέρι μέσω της εκπομπής της η παρουσιάστρια του Alpha, η οποία φαινόταν όμως να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα αφού, όπως δείχνουν τα γεγονότα, ένας εκδοτικός όμιλος που τη στήριζε χρόνια τής γυρίζει τώρα την πλάτη ξεκινώντας μάλιστα εχθροπραξίες μέσω διαδικτύου!

Ολα άρχισαν από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έστειλε η Μενεγάκη στο περιοδικό «Hello!» την προηγούμενη εβδομάδα, με αφορμή τη δημοσίευση φωτογραφιών από το πάρτι γενεθλίων της κόρης της Βαλέριας σε γνωστό ξενοδοχείο. Παρά το γεγονός ότι οι εικόνες των παιδιών της είχαν pixels, η Μενεγάκη έγινε έξω φρενών και αποφάσισε να κινηθεί νομικά, προβάλλοντας την απαίτηση να αποσυρθούν όλα τα τεύχη του εντύπου από τα σημεία πώλησής τους σε όλη χώρα.

Το αίτημά της απορρίφθηκε και έπειτα η παρουσιάστρια προχώρησε σε νέα προειδοποίηση, στέλνοντας με αφορμή το επίμαχο τεύχος του περιοδικού «Hello!» εξώδικη επιστολή προς όλα τα ΜΜΕ, απαγορεύοντας ρητώς τη λήψη φωτογραφιών των ανήλικων παιδιών της σε οποιονδήποτε χώρο, ακόμη και δημόσιο, καθώς και τη δημοσίευσή τους ακόμη και με τη χρήση pixel.

Η απάντηση της Ελενας Μακρή - Λυμπέρη στις κινήσεις της πιο προβεβλημένης από τα καλλιτεχνικά media παρουσιάστριας ήρθε μέσα από το blog της Elena's diary και ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή. Δεν ήταν λίγοι μάλιστα εκείνοι που σχολίασαν στα social media ότι «την έκανε με τα κρεμμυδάκια».

Το κείμενο

Σε ένα μακροσκελές κείμενο υπό τον τίτλο «It takes two, Eleni» η εκδότρια παραθέτει δεκάδες από τα εξώφυλλα των περιοδικών του ομίλου στα οποία φιλοξενήθηκε η παρουσιάστρια και υπογραμμίζει πόσο πολύ την έχει στηρίξει ο όμιλος. «Η μισή πτέρυγα, αν στεγαζόμασταν σε ιδιόκτητα κτίρια, έπρεπε λογικά να φέρει το όνομά της. Και τα "Απαντα της Ελένης" με βιβλιοθήκη-δώρο να βγάλουμε, αναμενόμενο θα ήταν. Τέτοια προσωπολατρία, από την εποχή των βυζαντινών εικόνων και τις εικονομαχίες έχει να γνωρίσει ο τόπος» αναφέρει η κυρία Λυμπέρη με ελαφριά δόση ειρωνείας, συμπληρώνοντας ότι η ίδια ασχολείται αποκλειστικά μαζί της, θέλοντας και μη, από το 1993, φροντίζοντας κάθε λεπτομέρεια των εξωφύλλων με τη Μενεγάκη νύφη, έγκυο, μαμά, με καρότσι, χωρίς καρότσι, βαμπ του Μεσοπολέμου, και τόσα άλλα. «Ακόμα και εξώφυλλο στη "Vogue" την έκανα -που αμφιβάλλω αν ήξερε να προφέρει τα ονόματα των σχεδιαστών- και που έδωσα μάχη για να επιβάλω μια tv persona άνω των 40 ετών και μη μοντέλο σ' έναν τέτοιο τίτλο» σχολιάζει με καυστικό τρόπο.

Και να ήταν μόνο αυτά; Η συνέχεια του κειμένου γίνεται αφορμή να σημάνουν για τα καλά τα «τύμπανα του πολέμου». «Προσωπικά, δεν βρίσκω καν ενδιαφέρουσα εδώ και χρόνια τη δουλειά της Ελένης Μενεγάκη».

«Βαριέται»

«Βλέπω πόσο βαριέται, ως και τσίχλα μασάει, χωρίς αιδώ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής της και τη μεταδίδει κιόλας αυτή τη βαρεμάρα στο κοινό της. Είναι απλά καθισμένη, μόνιμα απροετοίμαστη, ρεπορτάζ δεν κάνει γιατί δεν ξέρει να κάνει. Αναγιγνώσκει δουλειές δημοσιογράφων από τα sites, που παράγουν πρωτογενές υλικό, καθώς και από τα περιοδικά μας, που επέλεγε πάντα και παρουσίαζε το φιλέτο, κι ας είχε πέσει δουλειά και πόνος από κάποιους για να εξασφαλίσουν την όποια συνέντευξη» γράφει η Ελενα για την Ελένη, την οποία χαρακτηρίζει «ναζιάρα και άκεφη (κατά περίπτωση) σουλτάνα Χουρέμ», συμπληρώνοντας ότι «μόνο άρρωστος στο κρεβάτι του "Υγεία"», μπορεί να δει κανείς την εκπομπή της.

Το καινούργιο επεισόδιο στην κόντρα ανάμεσα στις δύο γυναίκες «προβλήθηκε» χθες στο ξεκίνημα της «Ελένης», στον Alpha.

Η οικοδέσποινα της εκπομπής έδειξε στην κάμερα το βιβλίο «Γελωτολογία» των εκδόσεων Ψυχογιός, υιοθετώντας μάλιστα τον τίτλο του ως το καινούριο σύνθημά της. «Αυτά είναι συνθήματα που φέρνουν χαρά στη ζωή» είπε χαρακτηριστικά. «Ευτυχώς κάθε μέρα μας ξημερώνει και κάτι που κάνει το χειλάκι μας να γελάσει και λίγο! Βελτιώστε τη ζωή σας με τη βοήθεια της επιστήμης του γέλιου, αν δεν βρείτε κάτι γύρω σας να γελάσετε, υπάρχει επιστήμη, θα τη βρούμε, θα τη συζητήσουμε.

»Το βιβλίο αυτό θεωρώ ότι σε κάποιους θα χρησιμεύσει πάρα πολύ» συνέχισε on air πετώντας το καρφάκι της προς πάσα κατεύθυνση. Με τη «Γελωτολογία» η Ελένη έκλεισε κιόλας τη χθεσινή εκπομπή της. «Με αυτό το βιβλίο ξεκίνησα και με αυτό θα ολοκληρώσω σήμερα. Χρήσιμο πολύ, ειδικά για κάποιους, καλό είναι να το έχουν σπίτι τους» επανέλαβε με νόημα.

Ηλίας Μαραβέγιας

Keywords
Τυχαία Θέματα