Αυστραλός (αιωνόβιος) μόδιστρος πιγκουίνων

ΚΟΣΜΟΣΑυστραλός (αιωνόβιος) μόδιστρος πιγκουίνωνΠαρασκευή, Φεβρουάριος 20, 2015 - 14:12

Τα χρόνια είναι μόνο αριθμοί για τον πιο ηλικιωμένο άντρα στην Αυστραλία. Ο Αλφρεντ Ντέιτ παραμένει στα 109 χρόνια του αλτρουιστής και απασχολημένος πλέκοντας «πουλόβερ». Δεν το έκανε όμως για ανθρώπους, αλλά για τραυματίες πιγκουίνους - στην αρχή τουλάχιστον. Εχοντας ως χόμπι το πλέξιμο, ο αιωνόβιος Αυστραλός πληροφορήθηκε πριν από δύο χρόνια ότι το Phillip Island

Penguin Foundation αναζητούσε εθελοντές που θα μπορούσαν να πλέξουν πουλόβερ για να κρατήσουν ζεστούς τους πιγκουίνους. Δε δίστασε να ανταποκριθεί αμέσως.

Οι πιγκουίνοι του ιδρύματος βρέθηκαν σε πετρελαιοκηλίδα και το παχύρρευστο μαζούτ κόλλησε τα φτερά μεταξύ τους, με αποτέλεσμα το παγωμένο νερό να μπορεί να φτάνει στην επιδερμίδα τους κάνοντάς τους να τουρτουρίζουν. Η συνεισφορά του Ντέιτ και άλλων εθελοντών υπήρξε τόσο μεγάλη ώστε το ίδρυμα ανακοίνωσε ότι έχει κάνει καλό stock πλεκτών και δεν χρειάζεται άλλα. Αυτό όμως δεν πτόησε τον Αλφι, όπως τον αποκαλούν οι δικοί του. Αρχισε να πλέκει κασκόλ και σκουφάκια για φίλους του ή για βρέφη, τα οποία φυσικά προσφέρει δωρεάν.

Με το πλέξιμο ο γηραιός Αυστραλός ασχολήθηκε πρώτη φορά πριν από 80 χρόνια, όταν έπλεξε τζάκετ για έναν ανιψιό του. Ηταν να μη γίνει η αρχή. Από τότε έκανε αμέτρητα πλεκτά για τα επτά παιδιά του, τα 20 εγγόνια και 20 δισέγγονά του. Οσο για το μυστικό της μακροζωίας του, απλώς κάνει χιούμορ λέγοντας πως το μυστικό είναι να ξυπνάς κάθε πρωί.

Κάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Τυχαία Θέματα