Σοκάρει ο θάνατος νευροχειρουργού ενώ έκανε ορειβασία στις Ανδεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣοκάρει ο θάνατος νευροχειρουργού ενώ έκανε ορειβασία στις ΑνδειςΠέμπτη, Ιανουάριος 18, 2018 - 17:28

❱❱ Σαν κεραυνός έπεσε στον ιατρικό κόσμο της Πάτρας η είδηση για τον απρόσμενο χαμό του γνωστού νευροχειρουργού Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις Ανδεις από έλλειψη οξυγόνου, την ώρα που έκανε ορειβασία!

Ο 59χρονος γιατρός, που εργαζόταν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,

είχε αναρριχηθεί μαζί με την παρέα του στη μεγαλύτερη σε μήκος οροσειρά της Γης, η οποία καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρη τη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής. Οταν έφτασαν στο σημείο «Φιλό ντε Γκουανάκο», σε ύψος περίπου 6.800 μέτρων, όπου το οξυγόνο είναι ελάχιστο, αισθάνθηκε αδιαθεσία, έχασε τις αισθήσεις του και έπεσε στο έδαφος. Εντρομοι οι φίλοι του ειδοποίησαν για να έρθει βοήθεια και στο σημείο έφτασε ελικόπτερο που τον παρέλαβε. Ομως ήταν αργά για τον άτυχο γιατρό, αφού πριν φτάσει σε νοσοκομείο της Αργεντινής υπέστη πνευμονικό οίδημα, με αποτέλεσμα να σταματήσει η καρδιά του!

Η είδηση του θανάτου του Πατρινού επιστήμονα μεταδόθηκε ως πρώτη σε πολλά κανάλια της Αργεντινής και δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες, με εκτενή ρεπορτάζ για τον τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή του στις Ανδεις. Το συγκεκριμένο ταξίδι ήταν όνειρο ζωής για τον Δημήτρη Κωνσταντίνου, ο οποίος είχε ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου από την Πάτρα με παρέα φίλων που αγαπούσαν την ορειβασία και είχε προγραμματίσει να επιστρέψει την ερχόμενη Τρίτη στη δουλειά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου ήταν διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής από το 2009. Ο άτυχος γιατρός ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο Ασπασία Μούρτου και γιος του άλλοτε υποψήφιου δημάρχου Πατρέων Θρασύβουλου Κωνσταντίνου. Ηταν λάτρης του ποδηλάτου και είχε λάβει μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπως ο γύρος Παρίσι - Βρέστη - Παρίσι, απόστασης 1.200 χιλιομέτρων.

Η τραγική είδηση βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και προκάλεσε σοκ στους συναδέλφους του. Ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Θόδωρος Πισιμίσης δήλωσε ταραγμένος: «Εχουμε όλοι υποστεί ένα μεγάλο σοκ. Είναι κρίμα να χάνεται έτσι ξαφνικά ένας νέος άνθρωπος κι ένας εξαίρετος επιστήμονας».

Εύα Παπαδάτου

Δημήτρης ΚωνσταντίνουΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα