Γάζωσαν με 22 σφαίρες τον Βασίλη Στεφανάκο έξω από το σπίτι του στο Χαϊδάρι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜΑΦΙΟΖΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑΓάζωσαν με 22 σφαίρες τον Βασίλη Στεφανάκο έξω από το σπίτι του στο ΧαϊδάριΠέμπτη, Ιανουάριος 18, 2018 - 15:37

❱❱ Εζησε μια κινηματογραφική ζωή στην παρανομία και «έφυγε» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο

Εζησε μια κινηματογραφική ζωή στην παρανομία και «έφυγε» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Ο Βασίλης Στεφανάκος, με το πλούσιο «βιογραφικό» στη νύχτα, δολοφονήθηκε σαν σε ταινία του Κόπολα, χθες το βράδυ, στη συμβολή της λεωφόρου Αθηνών

με την οδό Παπανδρέου, στο Χαϊδάρι, από δύο αγνώστους που άδειασαν πάνω του έναν γεμιστήρα από καλάσνικοφ!

Η φονική επίθεση εξαπολύθηκε λίγα λεπτά μετά τις 19.00, την ώρα που ο αποκαλούμενος από πολλούς και ως ηγέτης της «Greek Mafia» βρισκόταν στη θωρακισμένη BMW του, έξω από το σπίτι του, κοντά στη μάντρα με επαγγελματικά αυτοκίνητα που διατηρούσε. Δύο άγνωστοι τον πλησίασαν με μια λευκή μηχανή μεγάλου κυβισμού, τη στιγμή που είχε ανοικτή την πόρτα του οδηγού, και τον «γάζωσαν» με το αυτόματο ρίχνοντας 22 σφαίρες! Τουλάχιστον 15 από αυτές έπληξαν καίρια τον Στεφανάκο. Οι δράστες είχαν πληροφορηθεί ότι η BMW είναι θωρακισμένη και ήξεραν ότι δεν θα κατάφερναν κάτι, αν πυροβολούσαν τα τζάμια. Ως αργά χθες δεν είχε διευκρινιστεί αν άνοιξαν οι ίδιοι την πόρτα του ή περίμεναν να ανοίξει ο Στεφανάκος για να βγει, ούτε αν ο 56χρονος τους αντιλήφθηκε και προσπάθησε να τους αποφύγει. Στο σημείο επικράτησε πανδαιμόνιο, καθώς η «βροχή» από το κροτάλισμα του πολεμικού όπλου είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει κάλυκες η περιοχή. Οι δύο δράστες εξαφανίστηκαν αστραπιαία με την (πιθανότατα κλεμμένη) μοτοσικλέτα προς την κατεύθυνση του Ασπροπύργου, όπως περιέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον Στεφανάκο να πέφτει αιμόφυρτος, χτυπημένος σε διάφορα σημεία του σώματός του από τις σφαίρες.

Στον τόπο της δολοφονίας έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Αστυνομίας με τις σειρήνες να ουρλιάζουν, καθώς κανείς δεν ήξερε τι ακριβώς είχε συμβεί. Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικούς και κλιμάκιο του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ερεύνησε πιθαμή προς πιθαμή τον χώρο, ψάχνοντας για στοιχεία. Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούσαν πλάνα από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα των εκτελεστών.

Ποινή φυλάκισης

Ο Βασίλης Στεφανάκος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης εννέα ετών για εκβιασμούς, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του αρχινονού Θέμη Καλαποθαράκου, το 2000, όπως και ότι συμμετείχε στην ομάδα των απαγωγέων του Περικλή Παναγόπουλου. Αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2016, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Λόγω του βίου του, είχε πολλούς και επικίνδυνους εχθρούς. Ομως, επέλεξε να μείνει στο Χαϊδάρι, όπου γεννήθηκε, και να στήσει εκεί την επαγγελματική δραστηριότητά του. Εκτός από το θωρακισμένο αυτοκίνητο δεν έπαιρνε άλλα μέτρα προστασίας, θεωρώντας ίσως ότι δεν κινδύνευε. Στη διάρκεια της πλούσιας «σταδιοδρομίας» του στον κόσμο της νύχτας, συγκρούστηκε με πολλές ηγετικές φυσιογνωμίες της εγχώριας μαφίας κι έτσι η δολοφονία του δεν προκάλεσε έκπληξη. Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση «χαρτογραφούν» ήδη τις σχέσεις και τις συγκρούσεις μεταξύ των «νονών» της νύχτας, αναζητώντας ασφαλέστερα συμπεράσματα για τον εντολέα της εκτέλεσης.

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΧΕ ΕΜΠΛΑΚΕΙ Ο «ΣΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ»

Κατά καιρούς έχουν αποδοθεί προσωνύμια όπως «ο σκληρός της νύχτας», «ο νονός των νονών» και «ο φιλόσοφος των φυλακών» στον Βασίλη Στεφανάκο, ο οποίος είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές για δεκάδες εγκληματικές ενέργειες και είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008.

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει τότε γνωστά, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν αφήσει να διαρρεύσει σε επίορκους αστυνομικούς που φέρεται ότι συνεργάζονταν μαζί του ότι θα διέκοπταν την παρακολούθησή του, με αποτέλεσμα ο Στεφανάκος να χαλαρώσει τα μέτρα ασφαλείας του. Ετσι, κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες κοντά στο σπίτι του στο Χαϊδάρι.

Ο 56χρονος Στεφανάκος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 21 χρόνων και τριών μηνών για ηθική αυτουργία στις δολοφονίες του 43χρονου Κωνσταντίνου Κουτελιέρη και του 36χρονου Ιωάννη Κάτσιου που διέπραξε στις 26 Αυγούστου 2006 ο Αλκέτ Ριζάι σε ένα καφενείο στο Περιστέρι, ενώ είχε κατηγορηθεί ως ηθικός αυτουργός και στην εντυπωσιακή απόδραση με ελικόπτερο του Ριζάι και του Βασίλη Παλαιοκώστα από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Λαθρεμπόριο

Τον Δεκέμβριο του 2006 τού είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14,5 χρόνων για προστασία και λαθρεμπόριο. Οσον αφορά τον ρόλο του αρχηγικού μέλους που του είχε αποδοθεί για την υπόθεση της λεγόμενης «Greek Mafia», η οποία δρούσε μέσα από τις Φυλακές Κορυδαλλού, είχε απαλλαγεί πρόσφατα από όλες τις κατηγορίες με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Πειραιώς.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Φυλακές Κορυδαλλού, ο 56χρονος βαρυποινίτης φέρεται ότι είχε αναπτύξει σχέσεις με μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε δηλώσει σε συνέντευξή του για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης:

«Το σύστημα σαφώς αδίκησε αυτά τα παιδιά. Είναι εκείνοι που αντιστάθηκαν και προσπάθησαν να δείξουν με τον συμβολισμό των πράξεών τους ότι το σύστημα δεν είναι παντοδύναμο».

Σε άλλες συνεντεύξεις του, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε επισημάνει τις δύσκολες συνθήκες στις φυλακές και είχε κάνει λόγο για ανάγκη αυτοσυγκράτησης στο εσωτερικό τους, ώστε να μην υπάρξουν γενικευμένες εξεγέρσεις. Βαθιά πολιτικοποιημένος με αριστερές καταβολές ο ίδιος, δεν είχε διστάσει ακόμη να δηλώσει:

«Στη φυλακή είναι όλοι ένοχοι, δεν υπάρχουν αθώοι, αλλά είναι αδικημένοι»!

Προσφάτως, ο Βασίλης Στεφανάκος είχε απασχολήσει και πάλι την κοινή γνώμη όταν, σύμφωνα με δημοσίευμα, ενεπλάκη σε ξυλοδαρμό του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου. Και οι δύο πλευρές, πάντως, είχαν διαψεύσει το περιστατικό.

«Υπολογίζω τους πάντες αλλά δεν φοβάμαι τίποτα» είχε διαμηνύσει λίγο προτού τον εκτελέσουν.

Βασίλης ΣτεφανάκοςεκτέλεσηΠαράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα