Σοκ στη Ζάμπια!

19:01 8/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣοκ στη Ζάμπια!Τετάρτη, Ιούλιος 8, 2015 - 18:55

Τραγικό τέλος κάτω από τα πόδια ενός ελέφαντα βρήκε Ελληνίδα νεαρή ερευνήτρια στη Ζάμπια. Η 29χρονη δρ Μαργαρίτα Μεταλληνού δούλευε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης στο εθνικό πάρκο Kafue στην κεντρική Ζάμπια μαζί με δύο άνδρες συναδέλφους της όταν είδε τον ελέφαντα να πλησιάζει προς το μέρος τους.

Οι φωνές της έσωσαν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων, τους συναδέλφους της, αλλά εξαγρίωσαν τον ελέφαντα, ο οποίος κατευθύνθηκε προς το μέρος της και την ποδοπάτησε. Εικάζεται ότι ο

αρσενικός ελέφαντας βρισκόταν σε ερωτικό οίστρο (φάση κατά την οποία τα επίπεδα των ορμονών του αυξάνονται δραματικά και το ζώο γίνεται εξαιρετικά επιθετικό).

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η ερευνητική ομάδα δεν συνοδευόταν από ειδικό οδηγό και ότι τα στοιχεία για το περιστατικό έχουν συγκεντρωθεί από την κατάθεση του ενός εκ των δύο συναδέλφων της Μεταλληνού, του 24χρονου Τζέφρι Γουέινελ, που βρισκόταν μαζί της.

Η άτυχη Ελληνίδα είχε τελειώσει το διδακτορικό της και δούλευε ως ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο Villanova της Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Είχε κάνει μια σειρά από επιστημονικές δημοσιεύσεις που εστίαζαν κυρίως στα ερπετά της ερήμου, όπως τα γκέκο (είδος σαύρας) και τα φίδια.

Προτού εγκατασταθεί στις ΗΠΑ, είχε κάνει σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ πήρε το μάστερ της και έκανε το ντοκτορά της στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Βιολογίας στη Βαρκελόνη.

Σε ανακοίνωσή του το τελευταίο τιμά τη νεαρή επιστήμονα, λέγοντας ότι «έδειχνε πάντα ενθουσιασμό όσον αφορά τις επιστημονικές προκλήσεις και μπορούσε να ξυπνάει το ενδιαφέρον των συναδέλφων της».

Και καταλήγει η συλλυπητήρια ανακοίνωση του ινστιτούτου: «Αν και δεν είναι πια μαζί μας, η ανάμνησή της θα συνεχίσει να ζει».

H Μεταλληνού βρισκόταν στο συγκεκριμένο πάρκο στη Ζάμπια γιατί είναι το μεγαλύτερο της χώρας και καλύπτει 22.400 χλμ. δασώδους έκτασης, όπου ενδημεί αφθονία διαφορετικών ειδών άγριων ζώων. Επίσης είναι ένα από τα πιο παλιά της Αφρικής. Οσοι πηγαίνουν για σαφάρι το προτιμούν για τις λεοπαρδάλεις του και τους άγριους σκύλους του.

Keywords
Τυχαία Θέματα