Σε κρίσιμη κατάσταση Ελληνίδα δικηγόρος

15:34 8/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕκρηκτικό διαζύγιο!Σε κρίσιμη κατάσταση Ελληνίδα δικηγόροςΤετάρτη, Ιούλιος 8, 2015 - 15:33

Στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή είχε την ατυχία να βρίσκεται ελληνικής καταγωγής δικηγόρος στο Γουίνιπεγκ του Καναδά. Η 38χρονη Μαρία Μιτούση (φωτό) τραυματίστηκε σοβαρά όταν στο δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν εξερράγη μια από τις βόμβες, τις οποίες άρχισε να βάζει τρελαμένος Καναδός στις δικηγορικές εταιρίες που εκπροσώπησαν εκείνον και την πρώην σύζυγό του στη μακροχρόνια διαμάχη τους για το διαζύγιο.

Από την έκρηξη

καταστράφηκε μέρος των γραφείων της Petersen King, όπου τη δεδομένη στιγμή βρισκόταν μόνη της η Μιτούση, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη, αλλά όμως σταθερή κατάσταση. Φίλοι και συγγενείς της άτυχης δικηγόρου έχουν δημιουργήσει σελίδα crowdfunding για να συγκεντρωθούν τα χρήματα που χρειάζονται ώστε να πληρώσει τις ιατρικές της δαπάνες, καθώς -όπως λένε- είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την ανάρρωσή της. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 23.000 ευρώ.

Δράστης της επίθεσης είναι, σύμφωνα με την καναδική αστυνομία, ο 49χρονος Γκουίντο Αμσελ, που φέρεται να είχε στείλει πακέτα με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε ακόμη δύο δικηγορικά γραφεία, τα οποία ωστόσο εξουδετερώθηκαν επιτυχώς από ειδικούς, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Συγκεκριμένα, λίγες ώρες μετά την επίθεση εναντίον της Μιτούση ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε και στη δικηγορική εταιρία Monk Goodwin, όπου εργαζόταν παλαιότερα η 38χρονη δικηγόρος. Οι υπάλληλοί της έκαναν αμέσως τον συσχετισμό και εκκένωσαν το κτίριο, γλιτώνοντας τα χειρότερα.

Νωρίτερα την ίδια μέρα τα media είχε απασχολήσει και ο σύντροφος της Μιτούση, δικηγόρος Μπάρι Γκόρλικ, όταν έγινε γνωστό ότι του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος επειδή είχε υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Και εκείνος πάντως εργαζόταν κατά το παρελθόν για τη Monk Goodwin, γι' αυτό οι Αρχές διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Keywords
Αναζητήσεις
?????????
Τυχαία Θέματα