Σκληρό αφεντικό ο Μίκυ με παράξενους όρους εργασίας

ΚΟΣΜΟΣΣκληρό αφεντικό ο Μίκυ με παράξενους όρους εργασίαςΠαρασκευή, Ιούλιος 25, 2014 - 16:12

Για κάποιους φαντάζει ως η ιδανική δουλειά, καθώς περιλαμβάνει ένα οχτάωρο εργασίας με τους πιο αγαπημένους ήρωες κόμικς της παιδικής μας ηλικίας σε σκηνικό παραμυθιού. Για να βρει και να διατηρήσει όμως κάποιος θέση εργασίας στα πάρκα της Disneyland ανά τον κόσμο, θα πρέπει να ακολουθήσει πιστά μια σειρά από αυστηρούς και αρκετά παράξενους κανόνες.
Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ότι οι υπάλληλοι του «Μαγικού

Βασιλείου» απαγορεύεται να απαντήσουν «δεν ξέρω» σε ερώτηση τουρίστα. Μετά την ενδελεχή εκπαίδευση από την οποία περνάνε, πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν σαφείς απαντήσεις, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο πρέπει να συνομιλήσουν τηλεφωνικά με τον προϊστάμενο για να προσφέρουν λύση. Οσο για τους ηθοποιούς που υποδύονται κάποιον από τους ήρωες της Disney, είναι υποχρεωμένοι να παίζουν τον «ρόλο» τους χωρίς διαλείμματα και να υπογράφουν αυτόγραφα. Δεν πρέπει να έχουν τατουάζ και piercing σε ορατά σημεία του σώματός τους, ενώ τους επιτρέπεται να φοράνε γυαλιά οράσεως ή ηλίου, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν συντηρητικό σχέδιο και χρώμα, για να μην αποσπούν την προσοχή από το κουστούμι.


Ολοι οι εργαζόμενοι του Disney World απαγορεύεται επίσης να δείχνουν με το ένα δάχτυλο, αφενός μεν, γιατί από κάποιες κουλτούρες θεωρείται αγενής χειρονομία και, αφετέρου, επειδή τα παιδιά βλέπουν καλύτερα τα δύο δάχτυλα, ενώ είναι υποχρεωμένοι να μαζεύουν σκουπίδια οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή τα δουν, υπό τον όρο όμως να μη σκύψουν. Παράλληλα, απαγορεύεται το καμπούριασμα και το κατσούφιασμα.
Τέλος, οι αναφορές σε θέματα που αφορούν τη δουλειά ή τους ρόλους τους στα social media είναι απαγορευμένες σε όλους, ενώ εν ώρα εργασίας απαγορεύεται και η χρήση κινητών τηλεφώνων.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Αναζητήσεις
σχέδιο γιασεμί σε τατουάζ
Τυχαία Θέματα