Εμπλεξαν στο Ρέθυμνο με την επίβλεψη και την ευθύνη σύλληψης του... Σήφη!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕμπλεξαν στο Ρέθυμνο με την επίβλεψη και την ευθύνη σύλληψης του... Σήφη!Παρασκευή, Ιούλιος 25, 2014 - 15:52

Νομικά ζητήματα σχετικά με το ποιος έχει την ευθύνη να πιάσει τον κροκόδειλο του Φράγματος Ποταμών Ρεθύμνου και ποιος έχει την... επίβλεψη του έργου της παγίδευσής του προέκυψαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που έγινε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, παρουσία φορέων που έχουν εμπλακεί μέχρι στιγμής στην επιχείριση «σύλληψης» του Σήφη. Αν η επιστημονική επιτροπή που είναι υπεύθυνη κρίνει ότι δεν μπορούν να τον πιάσουν με

τις παγίδες, τότε θα αποφασίσει αν πρέπει να καλέσει τον ειδικό «κροκοδειλάκια» Ολιβιέ Μπεχρά!

Στη σύσκεψη διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες κάθε υπηρεσίας, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο μέχρι σήμερα τηρεί σιγήν ιχθύος, έχει την αρμοδιότητα για τις διαδικασίες εντοπισμού, παγίδευσης και απομάκρυνσης του ερπετού από το περιβάλλον της Κρήτης. Η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή με επιστολή της θέτει προ των ευθυνών τους τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους ζητάει να πράξουν όσα προβλέπονται από τη Διεθνή Συνθήκη CITES σχετικά με τη διαχείριση καταστάσεων που αφορούν άγρια ζώα και είδη κροκοδείλων.
Στο μεταξύ, ο διευθυντής του οργανισμού διαχείρισης του φράγματος Βαγγέλης Μαμαγκάκης δήλωσε ότι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τον γνωστό διεθνώς ως «κροκοδειλάκια» Ολιβιέ Μπεχρά για την πορεία της επιχείρησης, ενώ του έχει στείλει και φωτογραφικό υλικό για να αξιολογήσει την κατάσταση. Ο κ. Μπεχρά αναμένεται να μεταβεί στο Ρέθυμνο και να βοηθήσει αφιλοκερδώς στην επιχείρηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα