Σε λευκό κλοιό η χώρα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣε λευκό κλοιό η χώρα! Τρίτη, Φεβρουάριος 10, 2015 - 13:39

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα κακοκαιρίας που εισέβαλε στη χώρα το βράδυ της Κυριακής και επεκτάθηκε χθες, με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις, τις τοπικές καταιγίδες, τους θυελλώδεις βοριάδες και το τσουχτερό κρύο. Πυκνές νιφάδες χιονιού έκαναν χθες την εμφάνισή τους όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας

αλλά και στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, δημιουργώντας ένα λευκό χειμωνιάτικο σκηνικό, καθώς και προβλήματα στις μετακινήσεις (απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήματα του οδικού δικτύου των νομών Πέλλας, Φλώρινας, Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς κ.ά.)

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θήβας, ενώ τα χιόνια έφτασαν και στο λεκανοπέδιο Αττικής και ιδιαίτερα σε Πάρνηθα, Πεντέλη και βόρεια προάστια.

Η ψυχρή εισβολή θα ενταθεί σήμερα, με τον χιονιά να φτάνει ως τα νησιά του Αιγαίου! «Θα είναι η ψυχρότερη μέρα της εβδομάδας, με τους βοριάδες των 9 και 10 μποφόρ να σαρώνουν το Αιγαίο και με τις χιονοπτώσεις να συνεχίζονται σε όλες τις ορεινές περιοχές αλλά και σε πεδινές περιοχές, ακόμη και στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης» τονίζει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Συγκεκριμένα οι εντονότερες χιονοπτώσεις αναμένονται σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλάσσιες - παραθαλάσσιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Για αύριο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός στα δυτικά, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η κακοκαιρία θα συνεχιστεί, αλλά με μικρότερη ένταση. Για την Πέμπτη προβλέπονται βροχές στα ανατολικά και λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και εξασθένηση των βοριάδων στα 6 μποφόρ. Σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και άλλους δήμους θα παραμείνουν ανοιχτοί έως την Τετάρτη θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας.

Στην... κατάψυξη

Πολύ κρύο αναμένεται σήμερα σε όλη τη χώρα, καθώς η «βουτιά» του υδράργυρου θα συνεχιστεί. Το πιο τσουχτερό κρύο προβλέπεται στη δυτική Μακεδονία, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -12 έως -3 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές της βόρειας Ελλάδας το θερμόμετρο θα δείξει από -7 έως 5 βαθμούς, στην Ηπειρο από -4 έως 6, στη δυτική Ελλάδα από 3 έως 8, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 6, στα νησιά του βόρειου Αιγαίου από 2 έως 6 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 7 έως 10 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα