Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που χτυπήθηκε από σκάφος

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που χτυπήθηκε από σκάφοςΠέμπτη, Ιούλιος 28, 2016 - 14:49

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή εξακολουθεί να δίνει, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, το επτάχρονο αγόρι που χτυπήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου από ακυβέρνητο σκάφος στην παραλία Τσιλιβί στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του συνεχίζει να είναι κρίσιμη αλλά σταθερή και κάθε ημέρα που περνά γεννά σε όλους ελπίδες ότι στο τέλος το παιδί θα βγει νικητής.

Το αγοράκι φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές

κακώσεις και τη Δευτέρα υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση στο κεφάλι. Οι χειρουργοί έκαναν στον επτάχρονο κρανιοτομή, μια ειδική επέμβαση που γίνεται με σκοπό να ελεγχθεί η υψηλή ενδοκρανιακή πίεση του ασθενούς που, εάν δεν μειωθεί, μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμες βλάβες ή και μοιραίο αποτέλεσμα.

Παραμένει σε καταστολή

Χθες, οι θεράποντες ιατροί θα επιχειρούσαν να τον βγάλουν από την καταστολή και να τον «ξυπνήσουν», προκειμένου να διαπιστώσουν τις πρώτες αντιδράσεις του. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε, καθώς, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, χρειάζεται να περάσει ακόμη αρκετό διάστημα στη ΜΕΘ ώσπου να γίνουν ασφαλείς και σταθερές οι διαγνώσεις για την εξέλιξη της κατάστασής του. Για το περιστατικό, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, συνελήφθησαν από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου ο 22χρονος χειριστής του σκάφους και ακόμα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα