Σάουνα με κυπρίνους στο βιβλίο των Γκίνες

Μόλις τέσσερις μήνες λειτουργίας συμπληρώνει το resort «Badewelt» στην περιοχή Σινσχάιμ της Γερμανίας και γιορτάζει ήδη το πρώτο του ρεκόρ. Από τις 15 Μαΐου έχει και με τη σφραγίδα του Βιβλίου Ρεκόρ Γκίνες τη μεγαλύτερη σάουνα στον κόσμο. Με έκταση 166,10 τετραγωνικά μέτρα και γιαπωνέζικη διακόσμηση αυτό που εντυπωσιάζει κατά κύριο λόγο σ' αυτή δεν είναι τόσο το μέγεθός της όσο το υπέροχο ενυδρείο γεμάτο κυπρίνους που διαθέτει στο εσωτερικό της. Οι περίπου 150 επισκέπτες που έχει τη δυνατότητα

να φιλοξενήσει ταυτόχρονα στα διαφορετικά επίπεδά της μπορούν να χαλαρώσουν στους 70 βαθμούς Κελσίου έχοντας την ψευδαίσθηση ότι βρίσκονται στον βυθό.

Εκτός από τη μεγαλύτερη σάουνα στον κόσμο, που αποτελεί και την κορωνίδα του, το θαλάσσιο πάρκο «Badewelt» φιλοξενεί στους χώρους του θεματικές ατραξιόν συνολικής επιφάνειας 3.000 τετραγωνικών μέτρων, πισίνες με τιρκουάζ νερά και οάσεις χαλάρωσης κάτω από 400 φοίνικες. Στα highlights του resort συγκαταλέγεται επίσης η σάουνα- κινηματογράφος με την τεράστια οθόνη προβολών και η βιεννέζικου στιλ καφετέρια.

Οι επισκέπτες του resort μπορούν φυσικά να απολαύσουν και δεκάδες περιποιήσεις ομορφιάς από εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και να βυθιστούν στα ιαματικά λουτρά του, που υπόσχονται ευεξία πνεύματος και σώματος πριν απολαύσουν τοπικές -και όχι μόνο- σπεσιαλιτέ σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που λειτουργούν στους χώρους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Badewelt» είναι ανοιχτό χειμώνα - καλοκαίρι χάρη στον ανοιγόμενο γυάλινο θόλο του, που εξασφαλίζει προστασία από το κρύο και τη βροχή τους χειμερινούς μήνες και άπλετο φως και ζέστη τους καλοκαιρινούς, χαρίζοντας στους επισκέπτες αίσθηση διακοπών στην ύπαιθρο.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα