Σαν αρχαία τραγωδία!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΤο αντίο στον ΒαγγέληΣαν αρχαία τραγωδία!Τετάρτη, Μάρτιος 18, 2015 - 15:01

Συντετριμμένοι, άλλοι κλαίγοντας με λυγμούς και άλλοι παγωμένοι, βυθισμένοι στη θλίψη, χιλιάδες άνθρωποι συνόδευσαν χθες στην τελευταία κατοικία του τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Παιδί μου, άγγελέ μου... Πού σε πάνε, αγόρι μου, καρδούλα μου;» φώναζε η μητέρα του άτυχου 20χρονου, Μαρία, που δεν άντεξε και λιποθύμησε. Δίπλα της ήταν διαρκώς ο σύζυγός της, πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας και η αδελφή του Ελένη. «Γιε μου, παλικάρι μου, πάει το

παιδί μου» είπε ο πατέρας και δίπλα του η Ελένη αγκάλιαζε το φέρετρο ψελλίζοντας «αδελφούλη μου».

Η σορός του 20χρονου έφτασε στο Σελλί Ρεθύμνου, στο πατρικό σπίτι του πατέρα του, στις 7.50 το πρωί. Το τελευταίο ταξίδι του Βαγγέλη ξεκίνησε από τα Ιωάννινα τη Δευτέρα το απόγευμα και το βράδυ της ίδιας μέρας μπήκε στο πλοίο στον Πειραιά. Χθες στις 7.00 το πρωί έφτασε στη Σούδα και στη συνέχεια, συνοδευόμενη από πομπή περίπου τριάντα αυτοκινήτων κατευθύνθηκε στο χωριό του Ρεθύμνου, όπου έφτασε στις 07.50 για την κηδεία που ήταν προγραμματισμένη για τις 12.00 το μεσημέρι. Προτού φτάσει η σορός στο Σελλί, η μητέρα του συγκλόνισε όταν απευθύνθηκε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί στο σπίτι προκειμένου να της συμπαρασταθεί: «Παιδί μου, Βαγγέλη μου. Θα έρθει σε λίγο ο άγγελός μου. Να τον περιποιηθούμε όπως πρέπει». Το μεσημέρι η κρητική γη αγκάλιασε τον 20χρονο, τον οποίο συνόδευσε πλήθος κόσμου. Στη νεκρώσιμη ακολουθία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνου Ευγένιος, στο χωριό Σελλί, στους πρόποδες του όρους Βρύσινα, έναν τόπο που ο άτυχος νεαρός λάτρευε. Εκεί τα καλοκαίρια εργαζόταν εθελοντικά βοηθώντας στις εκδηλώσεις του πολιτιστικού συλλόγου.

Ανθρωποι κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την εκκλησία όπου εψάλη η (ίσως πιο σιωπηρή) εξόδιος ακολουθία. Χιλιάδες νέοι από το νησί κατέκλυσαν τόσο την εκκλησία όσο και το νεκροταφείο από νωρίς το πρωί έως αργά το μεσημέρι οπότε ολοκληρώθηκε η μαζική προσέλευση του κόσμου. Οι νέοι κρατούσαν λευκά τριαντάφυλλα με λευκές κορδέλες. Οταν φίλοι και συγγενείς του αδικοχαμένου Βαγγέλη συνόδευσαν έξω από το σπίτι το λευκό φέρετρο εκατοντάδες μπαλωθιές «έσπασαν» την πένθιμη σιωπή. Μεταξύ του πλήθους που παρευρέθηκε στην κηδεία ήταν βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, ο διευθυντής του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) «Δήμητρα» Κώστας Μελίδης, η διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής (ανέλαβε πρόσφατα τα καθήκοντά της) αλλά και συμφοιτητές του Βαγγέλη από τη σχολή του. Με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου η χθεσινή ημέρα κηρύχθηκε ημέρα δημόσιου πένθους, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και οι σημαίες σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες κυμάτιζαν μεσίστιες.

Εύα Παπαδάτου

Ποινική δίωξη για τις ύβρεις στο διαδίκτυο

Ποινικές διώξεις αναμένονται εις βάρος τουλάχιστον οκτώ προσώπων, λόγω των υβριστικών και ρατσιστικών σχολίων που αναρτήθηκαν σε συγκεκριμένο blog εις βάρος του άτυχου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη και μάλιστα την ημέρα που εντοπίστηκε το πτώμα του 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται η ταυτοποίηση των στοιχείων των οκτώ ατόμων, αφού ήδη η Εισαγγελία ζήτησε από τις εταιρείες Google Ing και twitter να παράσχουν αμέσως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών των υπαιτίων «υπερβαίνοντας κάθε τυπολατρική προσέγγιση της υπόθεσης που ενδεχομένως θα οδηγήσει όχι μόνο σε προσκόμματα στη διαλεύκανσή της, αλλά και σε παρόμοιες βιαιοπραγίες και εκδηλώσεις μίσους», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της.

Ψηφιακά αποτυπώματα

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει ήδη εντοπίσει ηλεκτρονικά ίχνη και ορισμένα από αυτά τα ψηφιακά αποτυπώματα «βγαίνουν» στην Κρήτη. Ετσι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για γνωστούς του άτυχου 20χρονου, ίσως και για φίλους της ομάδας των «νταήδων» που τον υπέβαλλαν σε βασανιστήρια κατά τη φοίτησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν φτάσει και μηνύματα που αναφέρουν πως πίσω από αυτούς που έβριζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενώ ήταν ήδη νεκρός, δεν αποκλείεται να κρύβονται άνθρωποι που ουσιαστικά τον ώθησαν στην αυτοχειρία! Τα μηνύματα αυτά διαβιβάστηκαν απευθείας στην Εισαγγελία.

Στο μεταξύ, τη συγκρότηση ειδικής επιτροπής που θα μελετήσει τον ρόλο της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης. Η επιτροπή, στην οποία θα συμμετέχουν καθηγητές πανεπιστημίων και εκπρόσωποι φορέων, θα πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις της εντός τριών μηνών από τη σύστασή της.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα