«Ψηφίζει» Τούμπα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ«Ψηφίζει» ΤούμπαΠαρασκευή, Μάρτιος 31, 2017 - 20:26

Από τον
Γιώργο Μπούζο

Ηώρα της νέας Τούμπας πλησιάζει. Χτισμένος το 1959, ο «ναός» του ΠΑΟΚ και κατά πολλούς η πιο καυτή έδρα της χώρας κλείνει αισίως 58 χρόνια, πάνω από μισό αιώνα ζωής! Η απόφαση για την ολική ανακαίνιση του γηπέδου έχει ληφθεί. Η σκέψη έχει ζυμωθεί στο μυαλό του Ιβάν Σαββίδη, απόδειξη η μελέτη που παρήγγειλε και πήρε από αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας.

Για τον μεγαλομέτοχο

της ΠΑΕ η κατασκευή νέου γηπέδου είχε τη μορφή διλήμματος: Τούμπα ή αλλού; Ο ίδιος δεν έκρυψε τις σκέψεις του μιλώντας μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ στη Νέα Υόρκη. «Εγώ λέω Τούμπα! Η ενέργεια που προσφέρει ο χώρος είναι τεράστια. Πώς μπορούμε να αφήσουμε το γήπεδό μας; Εκεί έγινε μεγάλος ο ΠΑΟΚ» είπε, αφήνοντας όμως την τελευταία λέξη στην «ασπρόμαυρη» οικογένεια.

Επίλεκτα στελέχη της, πρώην πρόεδροι, βετεράνοι ποδοσφαιριστές, παράγοντες και οργανωμένοι οπαδοί θα κληθούν να πάρουν θέση. Πού θα ήθελαν το νέο γήπεδο; Μέχρι στιγμής τα ποσοστά είναι συντριπτικά. Οι περισσότεροι βλέπουν το μέλλον του ΠΑΟΚ στο ανακαινισμένο γήπεδό του.

Εναλλακτικά έχουν πέσει στο τραπέζι το πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου και έκταση στη Θέρμη. Το πρώτο, έκτασης περίπου 700 στρεμμάτων, το διεκδικεί και ο Δήμος Παύλου Μελά. Ανθρωποι του Ιβάν Σαββίδη το έχουν επιθεωρήσει, χωρίς όμως να το προκρίνουν ως λύση. Αντίθετα, στη Θέρμη, μαζί με το νέο προπονητικό κέντρο, θα μπορούσε να χτιστεί η νέα Τούμπα.

«Αυτό το σενάριο ίσως είναι το καλύτερο» σχολίασε ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει όμως το μυαλό του καρφωμένο στον χώρο όπου βρίσκεται σήμερα η θρυλική έδρα του ΠΑΟΚ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα