Διαρρήκτες σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από το σπίτι γνωστού νευροχειρουργού

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔιαρρήκτες σήκωσαν χρηματοκιβώτιο από το σπίτι γνωστού νευροχειρουργούΔευτέρα, Σεπτέμβριος 12, 2016 - 17:06

Ενα ολόκληρο χρηματοκιβώτιο σήκωσαν τρεις κακοποιοί, που είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, από τη μονοκατοικία ενός γνωστού νευροχειρουργού στην Εκάλη, την οποία διέρρηξαν το βράδυ της Κυριακής.

Οι δράστες φαίνεται ότι είχαν λεπτομερή πληροφόρηση τόσο για τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει η τριώροφη μονοκατοικία της οδού Θέτιδος όσο και για το πού ακριβώς βρισκόταν το μικρο χρηματοκιβώτιο που είχε

στο γραφείο του ο γνωστός νευροχειρουργός, ο οποίος εργάζεται σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής και εξειδικεύεται σε όγκους εγκεφάλου και νωτιαίου μυελού.

Οι κουκουλοφόροι έφτασαν στην πολυτελή μονοκατοικία στις 21.30 και αμέσως φρόντισαν να απενεργοποιήσουν το σύστημα συναγερμού, αλλά και τις κάμερες ασφαλείας που ήταν τοποθετημένες περιμετρικά του σπιτιού.

Από μπαλκονόπορτα

Εκείνη την ώρα ο γιατρός και η οικογένειά του έλειπαν κι έτσι οι δράστες παραβίασαν ανενόχλητοι με επαγγελματικό τρόπο μία από τις μπαλκονόπορτες του ισογείου, από την οποία πέρασαν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας.

Χωρίς να ερευνήσουν άλλους χώρους, κατευθύνθηκαν στο γραφείο του γιατρού, όπου βρήκαν το χρηματοκιβώτιο. Οι τρεις σωματώδεις άντρες σήκωσαν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, περιείχε μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα επίσης μεγάλης αξίας και το πήραν μαζί τους. Ο νευροχειρουργός αντιλήφθηκε τη διάρρηξη αμέσως μόλις επέστρεψε στο σπίτι του μαζί με την οικογένειά του και κάλεσε άμεσα την Αστυνομία.

Από τις πρώτες έρευνες που έκαναν οι ειδικοί της Σήμανσης, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες φορούσαν γάντια, ενώ ο τρόπος με τον οποίο έκαναν τη διάρρηξη και απενεργοποίησαν τα συστήματα ασφαλείας δείχνει επαγγελματίες του είδους.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα